Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Scenario's indien PSV landstitel behaald

Scenario's indien PSV landstitel behaald

9 apr 2015 - Door: Chris

Gemeente Eindhoven, lokale autoriteiten en PSV hebben overleg gevoerd over de scenario's indien PSV in de komende twee speelrondes de landstitel behaalt.

Uitkomst overleg
Als PSV de komende twee weken kampioen wordt van het seizoen 2014-2015, dan wordt het team door de stad gehuldigd op zondag 19 april. Dat vindt plaats op het balkon van het stadhuis aan het Stadhuisplein in Eindhoven. De balkonscène waar de kampioensschaal aan de stad getoond wordt, zal rond 18.30 uur plaatsvinden. Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente Eindhoven, het Openbaar Ministerie, politie, brandweer, GGD en PSV.

Verschillende scenario's
Er zijn voor de komende twee speelronden verschillende scenario's. PSV kan aanstaande zaterdag kampioen worden, indien de club op vrijdag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle wint en Ajax zaterdag de uitwedstrijd tegen Heracles verliest. De KNVB heeft laten weten in dit geval de schaal bij de eerstvolgende wedstrijd van PSV uit te reiken, op 18 april aanstaande in het Philips Stadion tegen Heerenveen. Een ander scenario is, onder voorwaarde van winst tegen PEC Zwolle, dat PSV op eigen kracht kampioen wordt na winst in de thuiswedstrijd PSV-Heerenveen, die om 19.45 uur op zaterdag 18 april wordt gespeeld. In beide gevallen vindt de huldiging plaats op zondag 19 april.

Vastgestelde datum en tijden
Huldiging in de stad op 18 april is uit oogpunt van openbare orde en veiligheid niet gewenst, omdat het aanvangstijdstip van die wedstrijd 19.45 uur is. Rondtoer en huldiging na de wedstrijd zouden dan laat in de avond verlopen. PSV zal wel na de wedstrijd op 18 april een huldiging organiseren in het eigen stadion. Als datum voor huldiging in de stad hebben de gemeente Eindhoven en PSV samen besloten dat die voor beide scenario's plaatsvindt op zondag 19 april. De rondtoer met de platte kar vanaf het Philips Stadion naar het Stadhuis zal rond 17.15 uur beginnen, huldiging op het balkon van het Stadhuis zal dan rond 18.30 uur te verwachten zijn.

Horeca-tijden
In beide weekenden zullen er geen grote schermen in de stad geplaatst worden, PSV-supporters kunnen wel via kleinere door de horeca opgerichte schermen de wedstrijden volgen. De gemeente Eindhoven houdt verder vast aan de reguliere sluitingstijden van de horeca: zaterdag 11 april en zaterdag 18 april 04.00 uur en zondag 19 april 02.00 uur.

Laatst bijgewerkt : 9 apr 2015 - 8:18