Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Over Philips, PSV en Darwin

Blog van Harrie: Over Philips, PSV en Darwin

24 apr 2015 - Door: Harrie Timmermans

Woensdagmorgen in alle vroegte aan de ontbijttafel las ik het nieuws dat Philips na volgend seizoen stopt als shirtsponsor van PSV. Ik bedacht me meteen dat het een dag zou worden dat ik vaak gebeld zou worden voor een reactie en bereidde al stilletjes een kernboodschap voor.

Om iets na half acht werd ik voor het eerst gebeld en dat ging zo de rest van de dag door. Van Studio040 tot aan het ANP en van Metro tot aan de Volkskrant. En steeds dezelfde boodschap: het zal wennen worden want de band is al 102 jaar oud en Philips en PSV horen bij elkaar. Althans, dat voelen de supporters zo.

Optimist als ik ben voegde ik er wel aan toe dat het ook kansen biedt. Toen Philips in 1996 het hoofdkantoor verplaatste naar Amsterdam was er sprake van een collectieve depressie. Maar op de rokende puinhopen werd de Brainport-regio gebouwd en daar mag heel Nederland blij mee zijn want onze regio is de kurk waar de economie op drijft. Ik haalde er zelfs Darwin bij.

ďHet zijn niet de grootsten en de sterksten die overleven, anders liepen er nog steeds dinosaurussen rond, maar degenen die zicht het beste kunnen aanpassen. En PSV zit in een regio die bruist van innovatie dus dat komt zeker goed". Ik vond de vergelijking niet slecht gevonden. Mijn gehoor was kennelijk minder onder de indruk want het was nergens terug te lezen.

Laatst bijgewerkt : 24 apr 2015 - 7:28