Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Supportersplatform blij over proef met minder politie-inzet.

Supportersplatform blij over proef met minder politie-inzet.

20 aug 2015 - Bron: Supportersplatform Betaald Voetbal

Het Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV) is verheugd over de proef die op 1 januari 2016 start in zes speelsteden om voetbalwedstrijden met minder politie-inzet te laten spelen. De afgelopen jaren is het platform vaste gesprekspartner geweest bij het tot stand komen van de nieuwe evenementenwet en heeft daarbij steeds de nadruk gelegd op een dadergerichte aanpak waardoor minder politie-inzet mogelijk wordt. Achter de schermen zijn hierbij goede resultaten behaald, en nu wordt dat ook voor iedereen zichtbaar.

SBV-voorzitter Eric van dorp: ‘Wij hameren er al jaren op dat 99% van de bezoekers van voetbalwedstijden welwillende supporters zijn. De kunst is om die 1% er uit te halen en te houden. Hier ligt een belangrijke taak voor de burgemeesters. Het doet goed om te zien dat onze manier van denken nu ook voet aan de grond krijgt bij de lokale driehoeken.

Volkomen onverwacht hebben de politieacties er voor gezorgd dat men, min of meer noodgedwongen, enkele wedstrijden door heeft laten gaan zonder noemenswaardige politie-inzet. Gelukkig zijn deze wedstrijden goed verlopen waarmee iedereen heeft kunnen zien dat het best wat minder kan met al die politie rond de wedstrijden.

In de proef die gaat komen wordt nadrukkelijk ingezet op een dadergerichte aanpak, iets waar het SBV al jaren om vraagt. Hierdoor wordt het voor de welwillende supporter mogelijk om zonder beperkingen een wedstrijd te bezoeken. Dat juichen wij toe.

Als de proef slaagt, kunnen wij ons toeleggen op de positieve zaken in de supporterswereld. Als voorbeeld noem ik de al enkele jaren door ons georganiseerde uitvakkentest waarbij de verschillende supportersverenigingen het beste uitvak van zowel de Eredivisie als de Jupiler League kiezen. Daarnaast blijven wij ons uiteraard inzetten voor normalisatie tussen supportersgroeperingen, zowel binnen de clubs als tussen de clubs onderling.’

Meer informatie over het Supportersplatform vind je op: www.supportersplatformbetaalvoetbal.nl.


Laatst bijgewerkt : 21 aug 2015 - 9:18