Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Leeuw of struisvogel?

Blog van Harrie: Leeuw of struisvogel?

8 sep 2015 - Door: Harrie Timmermans

Zo! Dat is een hele opluchting. Gisterenavond hoorde ik KNVB-directeur Bert van Oostveen op de radio verkondigen dat er rondom het Nederlands Elftal helemaal geen sprake is van een crisis. Overgaan tot de orde van de dag dan maar? Ik dacht het niet. Want bij mij thuis is het wel degelijk crisis.

Toen een jaar geleden de kwalificatiereeks van Oranje begon, beloofde ik dochter Lieve dat we in 2016 op het EK in Frankrijk een wedstrijd zouden gaan kijken. Hoort bij de standaardopvoeding van mijn kinderen. En mochten we onverhoopt geen kaarten kunnen bemachtigen, dan zouden we toch naar een speelstad gaan om sfeer te proeven. Waarschijnlijk met heel veel andere Oranjefans.

Niet alleen Lieve baalt als een stekker. Elke voetballiefhebber zal nog wel een tijd nodig hebben om te herstellen van de op handen zijnde uitschakeling. Voor het eerst sinds 1972 dreigen we een EK mis te lopen. Dan sla ik voor het gemak 1984 over want toen werden we uitgeschakeld door vals spel van Spanje. Waarom noemt Van Oostveen het beestje niet gewoon bij de naam?

Het was toch veel beter geweest als hij had gezegd wat heel Nederland denkt en voelt: Crisis! Dat we op de bodem zijn aanbeland en dat het verschrikkelijk balen is. Voor iedereen die het Nederlands Elftal (economisch) een warm hart toe draagt. En dat we goed gaan nadenken over de toekomst. Geen aftreden maar optreden, dat soort teksten. Maar nee, hij stak professioneel zijn hoofd in het zand. Het zou me niet verbazen als het logo van de KNVB binnenkort verandert van een trotse leeuw in een struisvogel.

Laatst bijgewerkt : 8 sep 2015 - 8:30