Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Gemakkelijke generale

Blog van Harrie: Gemakkelijke generale

13 sep 2015 - Door: Harrie Timmermans

Het was ver na middernacht dat de bussen uit Friesland de PSV-laan opdraaiden. Even 500 kilometer op en neer reizen op een zaterdag. Een flinke groep supporters draaide daar de hand niet voor om. Mooi om te zien dat PSV ook bij de verste uitwedstrijden gesteund wordt.

De afgelopen seizoenen was Cambuur-uit een pittige wedstrijd. Dit jaar pakte het totaal anders uit. De strafschop en de rode kaart zorgden voor een snelle beslissing in de wedstrijd. Scheidsrechter Kevin Blom was de gebeten hond bij de Friezen. Een beetje te makkelijk want het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot.

En zo kon met minimale inspanning de maximale buit worden binnen gehaald. Geen onnodig energieverlies in de aanloop naar dinsdag maar een gemakkelijke generale. Waarbij ik benieuwd ben naar de keuzes die Phillip Cocu gaat maken in de opstelling. Denk alleen maar eens aan Jorrit Hendrix.

Hij speelde een zeer solide partij in Leeuwarden. Dienend, waardoor Guardado en Pröpper beter in hun spel kwamen. Hendrix in de basis zeker geen verzwakking, eerder het tegendeel. En de manier waarop hij tot nu toe is omgegaan met zijn reserverol, bewijst dat hij al heel jong heel professioneel is. Onze trainer moet wel heel goede argumenten hebben wil hij dinsdag om hem heen kunnen.

Laatst bijgewerkt : 13 sep 2015 - 10:23