Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Terug op aarde

Blog van Harrie: Terug op aarde

20 sep 2015 - Door: Harrie Timmermans

Afgelopen woensdag plaatste ik een berichtje op LinkedIn. Bij een prachtige panoramafoto van het stadion tijdens de opkomst van de spelers was mijn onderschrift: “PSV met een begroting van € 65 miljoen wint van Manchester United met een begroting van € 500 miljoen. Heerlijke avond”.

Het nuchtere commentaar van iemand uit het Oosten van het land luidde: “Ja, prima resultaat en nu dit weekeind naar Almelo (begroting 10 miljoen)”. Deze meneer moet zaterdagavond een vergelijkbaar gevoel gehad hebben wat wij dinsdagavond hadden. Want door de nederlaag tegen Heracles zijn we weer terug op aarde.

En hoe. Met een flinke klap weer terug in de realiteit. Drie uitwedstrijden, 7 verliespunten. Dat is te veel. Vorig jaar werd uit met name het verschil gemaakt. Kun je thuis wat vrijer en frivoler spelen. Op vreemde bodem worden andere dingen gevraagd en sommige spelers “leveren” niet.

Nou loopt op kunstgras iedereen met een “schoon broekje” van het veld maar er kunnen ook schroeiplekken op zitten. De media lijken te gaan focussen op de vermeende hardheid van Hector Moreno. Maar ik kan zo een aantal spelers aanwijzen waarvan ik zou willen dat ze daar iets meer van hadden. Onze trainer waarschijnlijk ook. Het verschil is dat hij de mogelijkheid heeft deze spelers niet meer op te stellen.

Laatst bijgewerkt : 24 sep 2015 - 8:21