Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Philips sponsort PSV voor 22,5 miljoen euro in tien jaar

Philips sponsort PSV voor 22,5 miljoen euro in tien jaar

6 nov 2015 - Door: Stijn Slaats

PSV is de komende tien jaar verzekerd van sponsorgelden van Philips. De multinational betaalt als cosponsor in het komende decennium in totaal 22,5 miljoen euro aan de club en blijft voorlopig naamgever van het stadion.

De komende vijf jaar betaalt Philips drie miljoen euro per jaar, daarna volgt een vijfjarige termijn waarbij de jaarlijkse bijdrage 1,5 miljoen euro is. Het logo verhuist van de voorkant van het shirt naar de mouw, waar de tekst ‘Philips founder PSV’ zal verschijnen. Dat maakten PSV-directeur Toon Gerbrands en Philips-topman Hans de Jong bekend op een persconferentie in het Philips Stadion.

Gerbrands toonde zich content met de hernieuwde samenwerking. “Ik ben trots en blij, grote dankbaarheid richting Philips. In de nieuwe rol wordt Philips de grootste cosponsor in het Nederlandse voetbal.” De Jong noemde de verbintenis een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis tussen het bedrijf en de club.

Algemeen directeur Gerbrands sprak over het startpunt van een nieuw financieel fundament voor de club. PSV is druk bezig met het zoeken naar een nieuwe hoofdsponsor. Die speurtocht richt zich daarbij op zowel binnen- als buitenland. Voor nieuwe partijen is het pakket wat vrijkomt nu helder, stelde Gerbrands. In samenspraak met Philips zullen enkele mogelijke kandidaten vanwege concurrentie voor Philips niet in aanmerking komen voor het hoofdsponsorschap.

Daarnaast richten club en bedrijf zich op een innovatieve samenwerking als het gaat om technologische hulpmiddelen. De onlangs aangelegde LED-verlichting in het stadion is daar een eerste voorbeeld van en wordt in de toekomst mogelijk uitgebreid met bijvoorbeeld het meten van lichaamsfuncties in de slaap bij de selectie van het eerste elftal.

Laatst bijgewerkt : 9 nov 2015 - 9:26