Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Cocu: ‘Reactie publiek helpt spelers niet verder’

Cocu: ‘Reactie publiek helpt spelers niet verder’

8 nov 2015 - Door: Ted Gijsel

PSV-trainer Phillip Cocu gaf na afloop van de wedstrijd PSV-FC Utrecht tijdens de persconferentie aan niet blij te zijn met de reactie van een deel van het publiek. Hij doelde op de fluitconcerten en het gejuich bij het wisselen van Luciano Narsingh en Adam Maher, die plaats maakten voor Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro. “Ik denk niet dat een speler beter gaat spelen na zo’n reactie.”

“Ik vind het jammer dat een aantal van onze fans zich negatief uitten in de richting van twee van onze spelers (Narsingh en Maher, red.). “Voor PSV is iedere speler belangrijk, iedereen probeert het team verder te helpen. De ene keer speel je de pannen van het dak en de andere keer gaat het wat moeizamer. Dinsdag (CL-duel tegen Wolfsburg, red.) zag je hoe het publiek de ploeg kan steunen. Ik ben blij met de overwinning, maar deze reactie vond ik jammer.”

Signaal
Dat PSV na het inbrengen van Pereiro en Hendrix weer grip kreeg op FC Utrecht, ontkende Cocu niet. “Daarom liet ik ze in de eerste helft ook warmlopen. Na een goede openingsfase waren we zoekende. Je moet bereid zijn om samen te werken en meters voor elkaar te maken, anders verlies je tegen een goede ploeg als Utrecht de controle. Het warmlopen was een signaal richting de ploeg.”

Verdiend
PSV sloot de wedstrijd uiteindelijk winnend af. Verdiend, vonden de beide trainers. Utrecht-trainer Erik ten Hag prees zijn jonge, talentvolle ploeg. “Jammer genoeg werden we na de 1-1 en de kans op 1-2 overmoedig. Daar zijn we op afgestraft. Dat heeft te maken met intelligentie, gogme en mentale hardheid. Daar hebben we een les in gekregen. Ik feliciteer met de verdiende overwinning.”

Penalty-syndroom
Phillip Cocu werd ook nog gevraagd naar het ‘penalty-syndroom’ van PSV: van de laatste 11 penalties werden er immers 7 gemist. “Een terechte vraag. Iedereen kan een keer een penalty missen, maar wij laten er veel teveel liggen. We gaan de komende periode eens bekijken of we de druk bij een of twee jongens af kunnen halen. We besteden er in ieder geval wel aandacht aan.”

Laatst bijgewerkt : 10 nov 2015 - 9:38