Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Wijnaldum: 'Het is hier aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen'

Wijnaldum: 'Het is hier aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen'

Oud-PSV’er geniet van zijn eerste seizoen bij volksclub Newcastle United

16 dec 2015 - Door: Ted Gijsel

"Het voetbal hier gaat veel sneller. In Nederland wachten teams geduldig op kansen of op openingen om te voetballen. Hier is het aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen, het maakt niet uit hoe." Het zijn de woorden van Georginio Wijnaldum. 'Onze' oud-middenvelder speelt sinds zijn overstap naar Newcastle United een belangrijke rol in het elftal van Steve McClaren. De PSV Supporter reisde af naar Newcastle om te spreken met Wijnaldum én met een andere oud-PSV'er, Erik Pieters.

In een lang interview in De PSV Supporter vertelt Wijnaldum over zijn nieuwe werkgever, het spelen tegen oud-ploeggenoot Memphis Depay, dé derby tegen Sunderland, zijn vier goals tegen Norwich City en over het Nederlands Elftal, dat het EK moet missen na een dramatische kwalificatieronde. Maar dé rode draad is natuurlijk het Engelse voetbal en de aanvallende speelstijl van NUFC. "Alles draait om aanvallen. Als het voetballend kan, gebeurt het voetballend, maar als het met een lange bal moet, gebeurt het met een lange bal. Clubs in Engeland zijn constant bezig met aanvallen. Daarom ligt het tempo in een wedstrijd ook zo hoog."

Grote club
"Newcastle United is groter dan veel mensen in Nederland denken", vervolgt Wijnaldum. "Alleen is het de laatste jaren niet echt goed gegaan. Ze hebben één seizoen gedraaid waarin ze vijfde werden en zelfs Europees speelden, maar de jaren daarna heeft Newcastle United vaak in de degradatiezone gespeeld. Toch wil men vooruit, dat merk je bijvoorbeeld aan de aankopen die er zijn gedaan. Iedereen binnen de club wil bouwen aan iets moois."

Geweldige derby
Gini's eerste Tyneside derby, de altijd beladen wedstrijd tegen Sunderland, ging ongelukkig verloren. Toch maakte die wedstrijd veel indruk. "De wedstrijd tegen Sunderland is net als PSV – Ajax, het leeft enorm. De mensen hebben het alleen maar over die ene wedstrijd. Ze willen natuurlijk dat je een goed seizoen draait, maar ze hopen vooral dat je de derby wint…"

Nog veel contact
De box-to-box-player, zoals de Engelsen hem typeren, geeft aan PSV nog op de voet te volgen. "Ja, op televisie en op internet. En ik spreek Jetro (Willems, red.) nog dagelijks. Al hebben we het tijdens zijn blessureherstel niet echt over voetbal. Meer over hoe het met hem gaat, met mij, en over dingen uit het dagelijks leven. Ik spreek eigenlijk best veel spelers nog regelmatig."

De deal met Memphis
Ook de 'deal', die Wijnaldum en Depay sloten om PSV vorig seizoen kampioen te maken, komt uitgebreid ter sprake in het interview. Verder spraken we met Erik Pieters, die in Engeland een indrukwekkende verschijning is geworden. Je leest er alles over in het komende nummer van De PSV Supporter! Leden van de supportersvereniging ontvangen het magazine deze week in de brievenbus. Ook lid worden? Klik rechtsboven op het tabblad 'Lid worden'.

Laatst bijgewerkt : 16 dec 2015 - 13:50