Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Supportersvereniging PSV > Profielschets Voorzitter

Profielschets Voorzitter

De Supportersvereniging PSV is op zoek naar: Voorzitter m/v

Vacaturenummer: 1300
Datum aanvang voorzitterschap: 1 januari 2022

De Supportersvereniging van PSV is op zoek naar jou!

Ben jij een PSV supporter in hart en nieren, wil jij de belangen behartigen van de leden van de supportersvereniging en daarmee ook PSV ondersteunen? Dan zijn wij op zoek naar jou. De afgelopen 9 jaar was Harrie Timmermans het gezicht van de supportersvereniging PSV. Harrie heeft aangegeven te stoppen en om die reden zoekt het bestuur van de supportersvereniging een nieuwe voorzitter. Om de procedure objectief te laten plaatsvinden heeft het bestuur van de Supportersvereniging het Eindhovense werving en selectiebureau Match Sportdetachering in de arm genomen.

Wat houdt de functie in?

Als voorzitter van de Supportersvereniging PSV ben jij het gezicht van supportersvereniging en vertegenwoordig je deze de tijdens wedstrijddagen van PSV en activiteiten van de supportersvereniging PSV. Maar ook op niet wedstrijddagen ben je het aanspreekpunt voor bijvoorbeeld de directie van de Betaald Voetbal Organisatie (BVO). In de onderstaande video geeft Harrie een impressie wat de rol van voorzitter van de Supportersvereniging PSV in houdt. 

Over de Supportersvereniging PSV

Met ruim 14.000 leden hoort de Supportersvereniging PSV tot de top 3 van Supportersverenigingen van Nederlandse voetbalclubs. Dankzij de vele en goed georganiseerde activiteiten blijft de vereniging alsmaar groeien. En niet alleen in regio Brabant, maar door het hele land. De liefde voor PSV kent geen grenzen. We hebben zelfs leden over de hele wereld verspreid. De Supportersvereniging PSV is overal. De Supportersvereniging werd opgericht op 1 augustus 1920 en is daarmee de oudste supportersvereniging van Nederland. Iets waar we terecht trots op zijn!

De Supportersvereniging PSV heeft tot doel om de echte PSV fan zoveel mogelijk te betrekken bij het wel en wee van hun club. Eén van de belangrijkste activiteiten is de organisatie van reizen naar uitwedstrijden in binnen- en buitenland. Daarnaast publiceren we ook 10x per jaar een prachtig clubblad genaamd ‘De PSV Supporter’, zijn er regelmatig leuke winacties en organiseren we bij thuiswedstrijden voor leden onvergetelijke wedstrijdactiviteiten. Voor de organisatie van die activiteiten, heeft de Supportersvereniging PSV de beschikking over een eigen Supportershome. Ook bij wedstrijden van PSV is het PSV Supportershome geopend, zodat hier rondom wedstrijden samen met andere PSV fans gedronken kan worden op de wedstrijd. Na de wedstrijd komen er twee spelers van de PSV-selectie naar het Supportershome voor een meet & greet met hun supporters. Het Supportershome ligt aan de noordzijde van het Philips Stadion en is te bereiken via een eigen ingang en (tijdens wedstrijden) via de noord tribune.

Wat zoekt de Supportersvereniging PSV

 • Je bent een PSV supporter in hart en nieren;
 • Je bent of wordt lid van de Supportersvereniging PSV;
 • Je bent in staat om op diverse niveaus te communiceren, zowel op directie/bestuurlijk niveau als met verschillende supportersgroeperingen binnen PSV;
 • Je bent een verbinder, een netwerker en beschikt bij voorkeur over een breed netwerk binnen de PSV familie;
 • Je bent gewend om te werken binnen een vrijwilligersorganisatie;
 • Je bent bereid om tijd vrij te maken om deze functie naar behoren uit te voeren (gemiddeld een dag in de week);
 • Je bent positief kritisch en politiek correct: steunen waar het kan, kritisch waar het moet;
 • Je bent actief op en hebt affiniteit met social media
 • Je schrijft graag (korte) artikelen zoals bijvoorbeeld een blog na een wedstrijd
 • Je bent stressbestendig in situaties dat het nodig is;
 • Je hebt een helicopterview en strategisch inzicht;
 • Je hebt algemene kennis van financiën, zo kun je de jaarrekening van de vereniging begrijpen;
 • Je hebt ervaring in een bestuursfunctie.

De Supportersvereniging biedt jou

Een vrijwillige bestuursfunctie binnen een groeiende vereniging met enthousiaste collega bestuursleden. We werken hard, maar hebben ook veel plezier en veel voldoening van ons werk.

Solliciteren?

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met onze office manager: Michael Deelen via info@supver-psv.nl.

De sollicitatie procedure ziet er als volgt uit: Je kunt tot 6 september reageren door je motivatie inclusief CV te sturen naar info@matchsportdetachering.nl.
Uiterlijk half september zullen geschikte kandidaten een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek ontvangen. Vermeld in uw e-mail ook duidelijk het vacature nummer (1300).

Vragen of opmerkingen

Heb jij op bovenstaande profielschets aanvullingen of opmerkingen? Laat het ons dan weten door te mailen naar info@supver-psv.nl en dan nemen wij contact met je op.

Adviescommissie 

Het bestuur vindt het belangrijk dat de zoektocht naar een nieuwe voorzitter middels een open en transparant proces verloopt. Daarom willen we een adviescommissie in het leven roepen. Mocht je jezelf geen kandidaat willen stellen voor de voorzittersrol, maar wel je steentje bijdragen in de zoektocht naar de gewenste kandidaat dan mag je jezelf ook aanmelden voor de adviescommissie. Uit alle aanmeldingen maken we een selectie die samen met het bestuur op zoek gaat naar een geschikte voorzitter voor de Supportersvereniging PSV. Je kunt je aanmelden voor deze commissie door te mailen naar info@supver-psv.nl. Vermeld in de onderwerpregel '' Adviescommissie ''.