Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English

Seizoen 2022/2023 - Vriendschappelijk : PSV - Villareal CF (1 - 2)

Wedstrijd verslag

16 juli 2022 - 19:00 uur

Door: Peter Vos

De eerste wedstijd in het Philips Stadion in het nieuwe seizoen 2022-2023 zit er op. De Spaanse subtopper Villareal is met 1-2 te sterk voor het team van Ruud van Nistelrooij. Het verlies in deze oefenwedstrijd deert de supporter weinig. Het duel is een echte oefenpot met maar liefst tien wissels en vooral veel uitproberen.

Half juli is dan de voorbereiding op het lange seizoen echt op stoom gekomen. Zowel de organisatie als de selectie van PSV presenteren zichzelf vandaag aan de fans in het decor van een stralende zomerdag, die de sfeer positief beïnvloedt. In de ochtend is de presentatie van de Walk of Fame, waarbij de door fans geselecteerde PSV legendes hun eigen plaquette met voetafdruk bij de Oostribune vereeuwigd zien.

Tal van sfeeracties zijn er rond het Philips Stadion met ook een actie van de Supportersvereniging met eigen DJ voor het Supportershome bij ingang 25. Vlak voor de oefenwedstrijd in de vroege avond maken de spelers nog een mooie parade rond het stadion in open BMW cabrio's van de autosponsor. Zo kunnen fans een directe high five geven om de spelers aan te moedigen.

Het Spaanse Villareal is de hoofdact van het Open Dag programma. De ploeg van trainer Unai Emery baarde opzien door het afgelopen seizoen de halve finales van de Champions League te bereiken. Terwijl de Spaanse subtopper in het kanariegeel in het Philips Stadion verschijnt, presenteert de PSV selectie het opvallend blauwe derde wedstrijdshirt, wat deze dag meteen ook veelvuldig verkocht is.

De wedstrijd zelf geeft hoop voor de toekomst. In tegenstelling tot het debacle van Bielefeld staat de organisatie van de Eindhovenaren een stuk beter. Hoogtepunt is de mooie actie van talent Xavi Simons, die eindigt met een voorzet op Luuk de Jong. De spits die terugkeert als aanvoerder promoveert dit tot de 1-0 voorsprong in de wedstrijd. 

Na rust is het vrijwel meteen gelijk via Yeremi Pino. Daarna begint de grote wisselcarrousel, waar na 72 mintuen spelen vooral een team wat straks in Jong PSV zal uitkomen op de mat staat. Ook de Spanjaarden wisselen veelvuldig, waarbij de wissel van enige Nederlander in Spaanse dienst Arnaut Danjuma noemenswaardig is. Jaren geleden maakte de rechtsbuiten zijn debuut bij PSV - toen nog onder zijn andere naam Groeneveld.  Uiteindelijk verliest PSV de wedstrijd door een rommelgoal van Nicolas Jackson.

Het 1-2 verlies biedt Van Nistelrooij na afloop veel aanknopingspunten. "Ik ben tevreden met de progressie van vanavond tegen deze toptegenstander. Wat duidelijk is dat we met name achter de basis van onze verdediging een dunne bezetting hebben in de tweede lijn. Daar gaan we de komende weken flink mee aan de slag, zeker daar een groot deel van de selectie van vandaag naar Jong PSV terug zal keren." De fans hebben een mooie dag achter de rug en kunnen zich voorbereiden op een letterlijk en figuurlijk hete stadsderby tegen FC Eindhoven over drie dagen.

 

 

 

Laatst bijgewerkt : 16 jul 2022 - 21:46