Seizoen 2002/2003 - KNVB Beker : FC Utrecht - PSV (2 - 1)

15 april 2003 - 19:30 uur

Door: ES

In een bruisend en zonovergoten Nieuw Galgewaard trad PSV vanavond aan tegen FC Utrecht. De zomeravond en de uitstekende sfeer op de tribune maakten dat de wedstrijd er een werd om nooit te vergeten. Verwacht mocht worden dat PSV als gedoodverfde favoriet het voortouw zou nemen in de partij, maar niets bleek minder waar. Op bluf en een overweldigende dosis inzet vocht Utrecht zich in de eerste helft verdiend naar een voorsprong. Het was Dave v.d. Bergh die in de 16e minuut doelman Ronald Waterreus verschalkte. De linksbuiten van de Utrechtse FC stond volledig vrij en kopte de bal kundig tegen de touwen. Het doelpunt en de bijbehorende dekkingsfout aan PSV-zijde gaven een illustratief beeld van het gebrek aan inzet aan Eindhovense kant in de eerste helft.

Na rust herpakte de mannen van Hiddink zich, waardoor eindelijk een wedstrijd ontstond waarin om elke bal gevochten werd. De beroerde passing aan PSV-zijde leverde echter ook in de tweede helft een ietwat genante smet op in het spel van de toekomstig landskampioen. Desalniettemin leek PSV zich na rust weer herpakt te hebben en daarmee het heft in handen te nemen. Toch was het uitgerekend in deze fase van de wedstrijd dat Utrecht via een counter weer ineens opdook voor Ronald Waterreus, met als gevolg dat Stefaan Tanghe de bal in het doel kon prikken. De assist kwam van publiekslieveling Dirk Kuyt. De Katwijker stond tussen twee PSV'ers in, maar wist toch het kopduel te winnen en een uitstekende voorzet af te leveren.

Vier minuten later was het Kezman die de hoop aan PSV-zijde weer deed herleven. De Servier kreeg met zijn goal waar hij recht op had. Als een van de weinige PSV'ers mocht de spits na afloop concluderen dat hij 90 minuten lang fel gestreden had. PSV kreeg zelfs nog kansen op de gelijkmaker, maar liet deze onbenut.

Het bleef dus bij een 1-2 eindstand, met als gevolg dat hordes dol-enthousiaste Utrecht-supporters na het klinken van het eindsignaal het veld bestormden. Dirk Kuyt, die volgend seizoen naar Feyenoord verkast, genoot van het moment en maakte van de gelegenheid gebruik om op emotionele wijze afscheid te nemen van het trouwe thuispubliek. PSV droop daarentegen af in de coulissen en mag zich nu gaan opmaken voor de enige nog haalbare titel. De schaal moet nu naar Eindhoven komen!