Seizoen 2003/2004 - Vriendschappelijk : PSV - Club Nacional de Fútbol (1 - 3)

18 juli 2003

Door: ST

PSV heeft in een vrienschappelijk toernooi in Zuid-Korea met 3-1 verloren van Club Nacional uit Uruguay. Doelman Ronald Waterreus werd uit het veld gestuurd, nadat hij een doorgebroken speler onderuit had gehaald.

Robben, die na acht minuten de geblesseerde Leandro verving, opende in de 28e minuut de score. Club Nacional kwam amper zestig seconden later op gelijke hoogte dankzij een treffer van Scotti. In de 39e minuut verloor Ooijer een duel met Mendez. Waterreus probeerde de aanvaller te onderscheppen, maar haalde hem daarbij onderuit: rode kaart voor Waterreus en een strafschop tegen.

Invaller Rob van Dijk was kansloos op de inzet van Munua vanaf elf meter. In de blessuretijd van de tweede helft bepaalde Eguren de eindstand op 3-1.