Seizoen 2003/2004 - Eredivisie : Roda JC - PSV (2 - 2)

15 augustus 2003 - 20:00 uur

Door: HK

Mateja Kezman

PSV heeft in zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen meteen lichte averij opgelopen. In Kerkrade kwam PSV tegen Roda JC niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

PSV opende niet slecht tegen de Limburgers. Al na elf minuten nam PSV de leiding. Mateja Kezman scoorde op aangeven van gelegenheids linksbuiten Dennis Rommedahl de openingstreffer. Even daarvoor had de topscorer van het afgelopen seizoen al een riante kans laten liggen. In plaats van door te drukken, liet PSV de teugels echter vieren. De thuisclub profiteerde daar optimaal van en nam het heft in handen. Met af en toe leuk voetbal werd PSV even teruggedrongen en de gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Na ruim een half uur spelen werd Anastasiou in het strafschopgebied aangespeeld. De Griek controleerde de bal prima, speelde zich vrij van John de Jong en werd, net toen hij wilde uithalen, door de PSV'er gehaakt. Scheidsrechter Bossen, die warrig floot en veel toeliet, wees meteen naar de stip. Anastasiou wist wel raad met dit buitenkansje. Even later stond het Parkstadstadion opnieuw in vuur en vlam toen middenvelder Van Dessel het nog maar eens met een pegel van afstand probeerde. Waterreus had deze keer geen schijn van kans en PSV keek vlak voor rust plotseling tegen een achterstand aan.

Na de thee zou het publiek getrakteerd worden op een hoop vuurwerk en spektakel, wat met voetbal echter weinig van doen had. Allereerst was er natuurlijk Mateja Kezman die PSV naast Roda bracht. De Joegoslaaf wordt vaak verweten dat hij alleen maar intikkertjes en frommelgoals zou maken. Maar zijn tweede van de avond was er een om in te lijsten. Vanaf links krulde hij de bal op sublieme wijze in de rechterbovenhoek. PSV kreeg de wedstrijd daarna onder controle, zonder echt gevaarlijk te worden. Twintig minuten voor tijd sloeg de vlam echter in de pan. De toch al opgefokte Eric Addo kreeg zijn tweede gele kaart (die overigens al veel eerder gegeven had kunnen worden) na een grove charge. Maar PSV wist het voordeel niet echt uit te buiten. Een grote kans kreeg PSV nog. Rommedahl schoot de bal op de lat na fraai uitgespeelde counter. In de slotseconden van het duel kreeg ook Sonkaya zijn tweede gele kaart na een grove overtreding op Dennis Rommedahl. In de resterende vijf minuten konden de Eindhovenaren ook dit voordeel niet uitbuiten, waardoor de Eindhovenaren al op de eerste speeldag de eerste verliespunten moesten incasseren.

Eindstand: 2-2

0-1 Kezman (11.)
1-1 Anastasiou (38./pen)
2-1 Van Dessel (44.)
2-2 Kezman (56.)