Seizoen 2003/2004 - Eredivisie : RBC Roosendaal - PSV (0 - 3)

Wedstrijd verslag

24 april 2004 - 19:30 uur

Door: HK

Mateja Kezman

PSV heeft vanavond de op papier lastige uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal in winst weten om te zetten. Vooraf werd gevreesd dat PSV in RBC een pittige tegenstander zou treffen. De club uit Roosendaal verraste immers vriend en vijand door zowel in Eindhoven als in Amsterdam met 1-1 gelijk te spelen tegen respectievelijk PSV en Ajax. Maar de ploeg van trainer Robert Maaskant was geen schim van het elftal dat voor deze twee stunts had gezorgd.

Bij PSV keerden zowel Theo Lucius (rechtsback) als André Ooijer (centraal achterin) na een blessure terug in de basis van PSV. Ook de Braziliaan Leandro was weer present. Hij startte echter op de bank.

Voor PSV kon het duel eigenlijk niet beter beginnen. Nadat zowel de thuisploeg als PSV een aardige kans hadden laten liggen, was het PSV-aanvoerder Mark van Bommel die PSV binnen het kwartier op voorsprong zette. De middenvelder schoot de bal na een pass van Dennis Rommedahl fraai achter doelman Aerts. Een klein kwartiertje later was de wedstrijd feitelijk al gespeeld, toen Mateja Kezman vanaf 11 meter de marge verdubbelde. Even daarvoor had Ji Sung Park bij de achterlijn op fraaie wijze een duel met zijn directe tegenstander in zijn voordeel beslist. Hij zette de bal voor en na een korte scrimmage kwam de bal uiteindelijk bij Theo Lucius die gehaakt werd door doelman Aerts. In het verloop van de eerste helft kwam PSV niet meer in de problemen.

Direct na rust controleerde PSV de wedstrijd vrij eenvoudig. Pas na een minuut of tien kroop RBC meer uit zijn schulp en werd PSV meer naar achteren gedrongen. Maar de thuisploeg kwam niet verder dan een paar speldenprikjes, waarvan PSV het nooit echt benauwd kreeg. In de slotfase van de wedstrijd besliste Dennis Rommedahl de wedstrijd. Na een counter kreeg de Deen de bal aan de rechterkant van het veld, omseelde zijn directe tegenstander wel heel erg eenvoudig en schoot de bal droog in de korte hoek.

Toch kwam PSV niet geheel schadevrij uit het duel. De aanvaller moest al na 10 minuten in de tweede helft het veld verlaten, nadat hij in een duel een beuk in de bortstreek had gekregen. Later bleek dat de topscorer van PSV een flinke kneusing in de ribben overgehouden had aan dat duel. Of Kezman dit seizoen nog in aktie zal komen, is nog niet duidelijk.

Laatst bijgewerkt : 25 apr 2004 - 0:29