Seizoen 2003/2004 - Johan Cruijff Schaal : FC Utrecht - PSV (1 - 3)

10 augustus 2003 - 18:00 uur

Door: HK

Arjen Robben

PSV heeft de eerste echte prijs van het nieuwe voetbalseizoen al weer te pakken. De landskampioen veroverde in de Amsterdam-ArenA ten koste van bekerwinnaar FC Utrecht de Johan Cruijff-schaal. Het was al weer de zesde keer dat PSV deze schaal in ontvangst mog nemen.

Uitblinker Arjen Robben opende na een klein kwartiertje de score. Hij trok met de bal aan de voet vanaf de rechterflank naar binnen, passeerde met een mooie beweging verdediger Zwaanswijk en schoot de bal beheerst door de benen van doelam Pronk. Nog geen tien minuten later zorgde Van der Haar voor de gelijkmaker. Hij schoot geheel vrijstaand van dichtbij raak, nadat een vrijetrap van FC Utrecht door Mark Van Bommel per ongeluk met het hoofd verlengd werd.

De aanvoerder van PSV herstelde in het begin van de tweede helft zelf zijn fout toen hij attent reageerde op een diepe bal van de goed spelende Jurgen Colin. Van Bommel ging met de bal aan de voet alleen op Pronk af en schoot de bal, net als collega Robben, door de benen van de doelman tegen de touwen. PSV kreeg daarna nog enkele fraaie kansen. Robben en van Bommel schoten elk nog een keer op de paal. In de slotfase probeerde FC Utrecht de gelijkmaker te forceren. De ploeg kreeg twee behoorlijke kansen, maar zag uiteindelijk Kezman op zeer fraaie wijze de voor PSV bevrijdende 3-1 maken.

Laatst bijgewerkt : 10 aug 2003 - 20:10

• Deze Johan Cruijff Schaal-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Haverkort.