Seizoen 2001/2002 - Champions League : PSV - Galatasaray SK (3 - 1)

Wedstrijd verslag

19 september 2001 - 20:45 uur

20 sep 2001

PSV heeft in Arnhem na een strijdlustige en spannende partij de eerste wedstrijd in de Champions League gewonnen met 3-1.
PSV begon voortvarend aan de wedstrijd, al na 1 minuut scoorde Kezman, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.
PSV had gedurende deze eerste helft een veldoverwicht maar kon wederom de kansen niet omzetten in doelpunten.
In de tweede helft zette PSV het veldoverwicht voort en wist enigzins druk te zetten op de verdediging van Galatasaray. Dit leidde tot de 2-0, het was Faber die een voorzet van Mark van Bommel in het doel kopte.
Daarna leek PSV een beetje in te zakken, wat uiteindelijk er toe leidde dat Galatasaray er beter uit kon komen en prompt via een eigen doelpunt van PSV de aansluitingstreffer wist te vinden.
Daarna onstond een fase waar het over en weer ging, Galatasaray koos massaal de aanval en het nerveuse PSV kon hier maar moeilijk mee omgaan. Gelukkig faalde Galatasaray in het afmaken van de kansen waarna PSV met een counter in blessuretijd de beslissende 3-1 eindstand op het scorebord wist te brengen. Het was Mateja Kezman die de 3-1 mocht binnentikken. De Joegoslaaf speelde weer eens een goede wedstrijd net als Ernest Faber die in de basis stond door afwezigheid van zowel Hofland als Nikiforov.

PSV: Ronald Waterreus, Jurgen Colin, Ernest Faber, Eric Addo, Wilfred Bouma,