Seizoen 2001/2002 - Champions League : PSV - S.S. Lazio Roma (1 - 0)

26 september 2001 - 20:45 uur

27 sep 2001

PSV blijft keurig in de race voor een plek in de tweede ronde van de Champions League. De Eindhovenaren zetten de in Arnhem ingezette opmars voort en stuurden Lazio Roma met lege handen terug naar Italie: 1-0.

Op de overwinning viel weinig af te dingen. Met name in de eerste helft was PSV duidelijk sterker. PSV speelde gevarieerd en met veel strijd en inzet. Kansen waren echter aan Rommedahl, Kezman en Bruggink niet besteed. Het was uiteindelijk verdediger en uitblinker Kevin Hofland die de aanvallers de helpende hand toestak. Uit een corner van Bruggink werkte hij de bal tegen de touwen. Lazio kon daar alleen een prachtige knal van Mendieta tegenover stellen. De knal werd door Kralj via de paal echter onschadelijk gemaakt.

PSV begon ook sterk aan de tweede helft en kreeg via opnieuw Hofland (bal tegen de lat) nog een fraaie kans. Daarna kwam Lazio beter in de wedstrijd, zonder met man en macht aan te vallen. De PSV-defensie vertoonde heel af en toe wat kleine scheurtjes, maar uiteidelijk kwam de zege niet meer in gevaar. Daarbij kreeg PSV wel de hulp van de scheidsrechter, die een overtreding van Kralj in het strafschopgebied onbestraft liet.

Trainer Erik Gerets gaf na afloop van de wedstrijd aan, dat hij zeer tevreden was over de verrichtingen van zijn elftal in de eerste helft. Over de tweede helft was hij iets minder te spreken. "De eerste helft heeft duidelijk gemaakt dat we op de goede weg terug zijn. De tweede helft liet zien, dat we er echter nog niet zijn en dat we nog aan bepaaalde zaken moeten werken." Vooral fysiek kwam PSV in het laatste gedeelte van de wedstrijd in de problemen.

PSV: Ivica Kralj, Ernest Faber, Yuri Nikiforov, Kevin Hofland, Wilfred Bouma,
Dennis Rommedahl (74. Georgi Gakhokidze), Mark van Bommel (62. Theo Lucius), Johann Vogel, Adil Ramzi, Arnold Bruggink (88. Jan Vennegoor of Hesselink), Mateja Kezman

S.S. Lazio: Angelo Peruzzi, Francesco Colonnese, Fernando Couto, Giuliano Giannichedda, Giuseppe Pancaro, Gaizka Mendieta (73. Karel Poborsky),Dino Baggio, Diego Simeone (35. Dejan Stankovic), Stefano Fiore, Darko Kovacevic (74. Simone Inzaghi), Claudio López

Scheidsrechter: Michael McCurry (Schotland)

Toeschouwers: 30.000

Kaarten
Geel: Hofland, Faber (PSV), Simeone, Stankovic, Couto, Colonnese, Claudio Lopez (S.S. Lazio)

Scoreverloop:
40' Kevin Hofland 1-0