Seizoen 2011/2012 - Europa League : Valencia - PSV (4 - 2)

08 maart 2012 - 21:05 uur

Bron: NOS Teletekst

Toivonen

PSV leek de kwartfinales in de Europa League op z'n buik te kunnen schrijven, maar door twee late goals in en tegen Valencia lijkt de return volgende week onverwacht iets minder hopeloos: 4-2.

PSV had zijn slechte vorm,die aan de basis stond van de zeperd tegen Twente, meegenomen naar Spanje.Valencia mocht er vrolijk op los combineren en werd geen strobreed in de weg gelegd.

De derde hoekschop,in de tiende minuut, leverde de Spaanse nummer drie de 1-0 op;Piatti speelde Hutchinson uit,zette voor en Victor Ruiz klopte Marcelo in de lucht.Twee minuten later was het al 2-0;Barragán kon ongehinderd voorgeven en Soldado schoot binnen.

PSV,dat na een half uur zijn enige kans kreeg (Manolev gaf voor en Matavz schoot net naast),kwam vervolgens nog enkele keren goed weg.Toch viel de 3-0 nog voor de rust;Strootman legde Jonas neer en Soldado benutte de strafschop.

Valencia nam na de rust gas terug,maar kwam desondanks vlot op 4-0;Parejo vond Piatti en die schoot raak.De thuisclub vond een nog lagere versnelling en dat kwam de Spanjaarden duur te staan.

In de slotfase scoorde Toivonen vanaf de stip tegen nadat Strootman gevloerd was.PSV mocht daardoor,wellicht tegen beter weten in,hopen op een wonder in de return.Wijnaldums 4-2 wakkerde die hoop alleen nog maar verder aan.

Europa League

• Deze Europa League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gräfe (Dui).