Home > Nieuws > PSV pakt belangrijke driepunter tegen Vitesse

PSV pakt belangrijke driepunter tegen Vitesse

Sterk Vitesse geeft goed partij, maar verliest

19 apr 2016 - Door: Ted Gijsel

PSV staat voor minstens één dag alleen bovenaan de ranglijst van de eredivisie. In het Philips Stadion werd Vitesse in een prima wedstrijd met 2-0 verslagen.

PSV hanteerde vanaf de eerste minuut een hoog tempo en zette daarmee Vitesse fel onder druk. Toch was de eerste kans voor de bezoekers, die via Denys Oliinyk een beste schietkans kregen. In de twaalfde minuut viel de goal aan Eindhovense kant. Luciano Narsingh speelde de bal vanaf rechts in de voeten van Davy Pröpper, die met zijn subtiele linker de bal voorbij de kansloze Eloy Room krulde: 1-0. Even daarvoor had Bruma ook al gescoord, maar hij stond nét buitenspel.

Geen penalty
Hoewel PSV daarna bleef domineren, kreeg Vitesse wat meer grip op de wedstrijd, overigens zonder grote kansen af te dwingen. Aan de andere kant had Narsingh nog kunnen scoren, maar zijn schot werd door Room tot corner verwerkt. Na ruim een half uur schreeuwde het Philips Stadion om een penalty, toen Room Luuk de Jong in een luchtduel met de hand in het gezicht raakte. Hoewel de Arnhemse goalie te laat was, zag scheidsrechter Pieter Vink er geen reden in om de bal op de stip te leggen. PSV probeerde daarna nog wel een gat in de Vitesse-defensie te vinden, maar slaagde daar niet in. Ruststand: 1-0.

Bevrijdende 2-0
PSV kende een moeizame start van de tweede helft. Dat was voor een groot deel de verdienste van Vitesse, dat fel uit de kleedkamer kwam. In de eerste 20 minuten na rust was het balbezitpercentage zelfs 64% voor de bezoekers. Toch kreeg PSV enkele grote kansen. Schaars zette Pröpper met een mooie steekbal vrij voor Room, maar de middenvelder schoot net over. Aan de andere kant had Milot Rashica de 1-1 op de schoen na een slechte verdedigende kopbal van Arias, maar het was Bruma die zich in de baan van het schot gooide en daarmee de gelijkmaker voorkwam.

Kansen Vitesse
In die fase golfde het spel op en neer. Zo had Van Ginkel een kans op de 2-0 (redding Room). In de 70e minuut kende Vink PSV een strafschop toe, nadat de ingevallen Maxime Lestienne onderuit werd gehaald door Kevin Diks. Luuk de Jong schoot de bal uitermate koel tegen de touwen: 2-0. Na kansen voor Renato Ibarra (schot, redding Zoet) en Dominic Solanke (die een teenlengte tekort kwam) probeerde PSV het duel vanuit de counter definitief te beslissen. De Jong en Narsingh kregen levensgrote kansen op de 3-0, maar De Jong kopte de puntgave vrije trap van Lestienne centimeters naast de tweede paal en ook Narsingh faalde. PSV kreeg daarna nóg enkele grote kansen, maar het bleef bij 2-0, ook omdat Kevin Diks de bal in de allerlaatste seconde niet in een leeg doel kreeg.

Laatst bijgewerkt : 20 apr 2016 - 15:23