Home > Nieuws > PSV laat dure punten liggen in eigen huis

PSV laat dure punten liggen in eigen huis

Gebrek aan efficiëntie breekt PSV op

28 aug 2016 - Door: Noel Van de Laar

In de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen heeft PSV schade opgelopen in de strijd om de koppositie. Waar Feyenoord een dag eerder met 4-1 Excelsior van de mat speelde, bleef PSV in gebreke. Aan een gebrek aan kansen heeft het niet gelegen. PSV eindigde de wedstrijd met maar liefst 37 doelpogingen, waarvan elf tussen de palen. Daarnaast wist keeper Sergio Padt vlak voor rust ook nog een penalty van Luuk de Jong te keren. Het resulteerde in een frustrerende middag voor iedereen die betrokken is bij de Eindhovense club.

Door: Noël van de Laar

Na een dik half uur spelen mochten de bezoekers uit het hoge Noorden de wedstrijd voortzetten met een man minder na een tweede gele kaart voor Juninho Bacuna. Aanleiding hiervoor was een optelsom van kleine overtredingen en vooral het gemekker wat daarop volgde. Niet veel later legde arbiter Nijhuis de bal op de stip na een overtreding op Luciano Narsingh in het zestienmetergebied. De om zijn penalty's bekritiseerde aanvoerder Luuk de Jong legde als vanouds aan. Evenals in de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal deed de spits dit niet succesvol en schoot hij de bal recht op de doelman af met als gevolg een 0-0 ruststand.

In de rust werd er een moment van afscheid ingelast. Jeffrey Bruma was voor de gelegenheid even teruggekeerd vanuit Wolfsburg op het oude nest en sprak daarbij de hoop uit ooit weer terug te keren als speler van PSV.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft geëindigd was. Een onmachtig FC Groningen groef zichzelf in op de eigen helft terwijl PSV met man en macht probeerde de ruimte en de gaatjes te vinden. Het immense aantal doelpogingen laat zien dat er maar een ploeg speelde om te winnen maar helaas dus zonder succes waardoor de landskampioen twee dure punten laat liggen en de achtervolging mag gaan inzetten op de koploper Feyenoord. Al met al een zure middag voor PSV, al zal het tot vandaag nog puntloze FC Groningen met een moegestreden, edoch voldaan gevoel huiswaarts keren.

Toch was er nog een klein pluspuntje te noteren. Een kleine tien minuten voor het eindsignaal werd Bart Ramselaar ingebracht om zodoende zijn debuut te mogen maken als speler van PSV. Helaas, mede dankzij het resultaat, geen noemenswaardig debuut maar het begin is gemaakt.

De volgende wedstrijd voor PSV staat gepland op 10 september, als de ploeg van Cocu op bezoek mag in Nijmegen bij NEC. De eerstvolgende thuiswedstrijd in de competitie is dan die tegen de huidige koploper Feyenoord, op 18 september. Maar tussen die twee wedstrijden door staat op 13 september natuurlijk eerst nog de thuiswedstrijd tegen Atletico Madrid voor de Champions League op het programma. Een week waarin de wereld van PSV er weer heel anders uit kan zien.