Home > Nieuws > Weer veldoverwicht, weer kansen, weer geen winst

Weer veldoverwicht, weer kansen, weer geen winst

PSV raakt verder achterop in titelstrijd

16 okt 2016 - Door: Remco Faasen
Bergwijn

Het PSV van dit seizoen is voer voor psychologen. Naast een penaltysyndroom is er nu ook serieus sprake van een goalsyndroom. Voor de zoveelste keer dit seizoen creëerde de landskampioen volop kansen, maar weer was de doelman van de tegenpartij de held van de avond. En zo eindigde PSV - Heracles Almelo in 1-1.

Vier competitiewedstrijden speelde PSV dit seizoen in eigen huis en dat leverde slechts één keer de volle winst op. Zaterdagvond droop de moedeloosheid van de tribunes af na een nieuw kansenfestival voor de thuisploeg en slechts een schamel gelijkspel door een doelpunt van Gastón Pereiro. Goed speelde PSV niet, maar dat neemt niet weg dat er gemakkelijk een 5-1 uitslag op het scorebord had mogen staan.

Armenteros
Al in het eerste kwartier van de wedstrijd tegen Heracles Almelo waren Pereiro en Luuk de Jong dicht bij een goal en in de achtendertigste minuut kreeg diezelfde De Jong ook nog eens een enorme kopkans. Maar het was Samuel Armenteros die na geklungel van Luuk's broer Siem de verrassende 0-1 maakte. Tegelijkertijd gaat het ver om de tegengoal volledig aan de oudste van de De Jong-broers te wijten. Hij stond op de voor hem vreemde positie van verdedigende middenvelder opgesteld en de defensie met daarin Daniel Schwaab als vervanger van Nicolas Isimat-Mirin en de wederom niet bepaald sterk spelende Jetro Willems, maakte in het geheel geen beste indruk.

Pereiro
PSV wendde verder onheil binnen een minuut af via een intikkertje van Pereiro, maar het laatste woord van de eerste helft was aan scheidsrechter Bas Nijhuis, die middenin een PSV-aanval afloot voor rust.

Castro
In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Heracles Almelo-keeper Bram Castro, maar geen van de PSV-doelpogingen leverde resultaat op. Met name de goed spelende Steven Bergwijn en de voor Siem de Jong ingevallen Oleksandr Zinchenko probeerden het de goalie lastig te maken, maar de Tukker gaf geen krimp. Ook de diep in blessuretijd voor Bart Ramselaar ingevallen Sam Lammers (topscorer van Jong PSV), kon geen potten meer breken.

Donkere randjes
En zo eindigde een wedstrijd van PSV dit seizoen opnieuw in een teleurstelling. Als Feyenoord vandaag wint bij NEC, loopt de achterstand van de landskampioen op naar negen punten. Met ook Ajax nog op de loer, begint dit seizoen nu al donkere randjes aan te nemen. De eerstvolgende wedstrijd van PSV is woensdag in München tegen de plaatselijke FC Bayern. Zaterdag komt Sparta Rotterdam op bezoek.