Home > Nieuws > PSV boekt simpele zege op Utrecht

PSV boekt simpele zege op Utrecht

Drie doelpunten verbloemen matig spel in Philips Stadion

12 feb 2017 - Door: Diana Vos

De eerste helft van PSV was er een om snel te vergeten. De nummer drie van de Eredivisie liet weinig zien, terwijl een zuiver doelpunt van FC Utrecht via Nacer Barazite onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Door deze scheidsrechterlijke dwaling kregen de Eindhovenaren in de rust een herkansing om de wedstrijd te kantelen en dat deed PSV. De tweede helft trokken de roodwitten de wedstrijd naar zich toe met drie doelpunten.

Waar FC Utrecht in de eerste helft wat gevaarlijker uit de startblokken kwam, zo oogde PSV wat frisser in de tweede helft. Gastón Pereiro speelde onzichtbaar dus een wissel na de rust kon niet uitblijven. Zijn vervanger Steven Bergwijn bracht direct wat meer spanning. Zo viel het eerste doelpunt al vrij vroeg in de tweede helft. In de 52e minuut maakte Luuk de Jong op aangeven van invaller Bergwijn zijn tweede doelpunt na de winterstop voor PSV. Drie minuten later kwam de 2-0 op het scorebord. De rappe linksbuiten van PSV schoot de voorzet van Luuk de Jong makkelijk binnen. De wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd werd ging daarna verder op het niveau van de eerste helft. PSV liet de teugels vieren en vond de 2-0 wel best. Utrecht leek met deze achterstand geen geloof meer te hebben en de Domstedelingen kwamen niet verder dan lang balbezit op de helft van PSV, echt dreigend werd het nooit.

Het stadion leefde weer wat op toen Zakaria Labyad in de 56e minuut het veld betrad om Yassin Ayoub te vervangen. De overtreding die hij vlak daarna maakte op Bergwijn zorgde voor een hels fluit concert in het Philips Stadion. Bart Ramselaar liet weinig zien tegen zijn oude club. Het leek alsof de speler teveel in opdracht moet spelen en zijn frivoliteit wat kwijt is. Hij werd dan ook in de 74e minuut vervangen door kind van de club Jorrit Hendrix. Waar een deel van het publiek al zowat in slaap gesust is maakte Marco van Ginkel in de blessuretijd nog het derde doelpunt. En zo deed PSV wat het moest doen om aan te blijven haken bij Ajax en Feyenoord.

Tijdens de persconferentie na afloop benadrukte trainer Erik Ten Hag dat de blunder van scheidsrechter Higler de wedstrijd bepaald had. Phillip Cocu beaamde de opmerking van de Utrechtse trainer. Verder merkte hij op dat PSV te weinig bracht in de matige eerste helft. De wissel Steven Bergwijn voor Gastón Pereiro in de rust zorgde voor meer drang naar voren en uiteindelijk ook dat de drie punten naar de Eindhovenaren gingen.