Home > Nieuws > PSV verslaat FC Utrecht in eigen huis: 3-0

PSV verslaat FC Utrecht in eigen huis: 3-0

Fraaie goals De Jong en Bergwijn bezegelen lot Utrecht

3 mrt 2018 - Door: Ted Gijsel

PSV heeft de voorsprong van 7 punten in de eredivisie behouden. In een koud Philips stadion verwarmden met name Luuk de Jong en Steven Bergwijn de fans met weergaloze doelpunten. Een eigen goal van Leeuwin maakte de eindstand compleet: 3-0.

De openingsfase van het duel was onmiskenbaar voor FC Utrecht. De ploeg van Jean-Paul de Jong had na een kwartier zomaar op 0-2 kunnen (of misschien wel moeten) staan. Sander van der Streek kreeg de eerste grote kans, maar Jeroen Zoet redde. De tweede ontsnapping was na een schot van Mark van der Maarel, die na een vloeiende aanval de bal ontving van Sean Klaiber. Het schot van de verdediger raakte de binnenkant van de paal, waarna Zoet opnieuw ternauwernood een treffer voorkwam.

Twee goals
Volkomen tegen de verhouding in kwam PSV op 1-0: uit een ingooi ontving Bart Ramselaar de bal, nam hem mee het penaltygebied in en via verdediger Ramon Leeuwin verdween de bal achter Utrecht-goalie Jensen. Waar de Utrechters protesteerden wegens vermeend hands van Ramselaar, wees scheidsrechter Kevin Blom resoluut naar de middenstip. Korte tijd later was het plotseling 2-0: Van Ginkel miste een voorzet van Santiago Arias, maar Luuk de Jong niet: met een spectaculaire omhaal verschalkte hij Jensen in de kruising.

Penalty of niet?
In die fase twijfelde Utrecht. Het aanvallende spel uit de openingsfase had immers niet het gewenste effect en de ploeg wilde meer tegengoals voorkomen. Bijna kwam de 3-0 er. Blom gaf aanvankelijk een penalty toen Van der Maarel Gaston Pereiro in de zestien licht toucheerde, maar op advies van de grensrechter veranderde hij die beslissing in geel voor de PSV'er. Kort voor rust had FC Utrecht nog prima kansen op de aansluitingstreffer, maar onder andere Van der Streek (de beste Utrechter voor rust) miste rakelings.

Bergwijn schittert
Met een schitterende goal gooide Steven Bergwijn de wedstrijd kort na rust al in het slot. Arias stuurde de snelle vleugelaanvaller weg en wat Bergwijn vervolgens deed, was magisch. Hij tikte de bal op volle snelheid langs Klaiber, won het sprintduel, plaatste de juiste schouderduw en met een kapbeweging zette hij zelfzelf volgelvrij voor Jensen. Ook in de afronding bleef hij koel: 3-0. Daarna zette Utrecht nog wel af en toe aan, maar het geloof ebde in hoog tempo weg.

3-0 eindstand
In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Beide teams prikten zo nu en dan nog een beetje, maar echt grote kansen vielen er niet meer te noteren. PSV behoudt daardoor de comfortabele marge van 7 punten. Met nog acht wedstrijden te gaan (vier thuis, vier uit) ligt de ploeg nog altijd uitstekend op titelkoers.