Home > Nieuws > PSV simpel langs VVV-Venlo, 4-0.

PSV simpel langs VVV-Venlo, 4-0.

Eindhovenaren behouden maximale score

6 okt 2018 - Door: Stan Kemps & Ted Gijsel

In het eigen Philips Stadion heeft PSV een simpele zege geboekt op VVV-Venlo. Tegen de Limburgers werd de CL-kater met vier doelpunten weggespoeld. Een kopbal van De Jong en drie Mexicaanse treffers, tweemaal Lozano en één keer Gutiérrez, zorgden na negentig minuten voor een ruime overwinning.

Wedstrijd langzaam op gang
Bij PSV begon Trent Sainsbury in de basis voor de geblesseerde Daniel Schwaab. Verder stuurde Mark van Bommel ook nu weer de vertrouwde namen het veld in. De wedstrijd kende een rommelige openingsfase waarin het tempo erg laag lag. Eerste grote kans was na een kwartiertje spelen, toen Gaston Pereiro net niet genoeg tegen een voorzet van Angeliño aan kon lopen. Een paar minuten later stond daar ook een reuzekans voor VVV tegenover. Spits Ralf Seuntjens stond plots oog in oog met de keeper, maar Zoet wist nog net een hand tegen de bal te krijgen. Dit was teken voor het publiek om voor het eerst deze avond het 'come on PSV' in te zetten. Hierna volgde dan ook een fase waarin PSV steeds vaker gevaar voor het doel van de Venlonaren wist te stichten. Zo werd een schot van Luuk de Jong, na een voorzet van Lozano, geblokt. Even later werd een afgeslagen vrije trap door Steven Bergwijn net naast het doel geschoten. Veruit de meeste dreiging kwam in het eerste helft van Angeliño, deze week voor het eerst opgeroepen voor Jong Spanje. Zo ook na een klein halfuur, toen Luuk de Jong na een voorzet van de linksback zijn voet niet goed tegen de bal wist te zetten. Het eerste offensief van PSV was hiermee ingezet, want ook Sainsbury kreeg een opgelegde kans op de 1-0. Zijn kopbal trof de knie van keeper Lars Unnerstall.

Lozano
Amper een minuut later had de PSV-huurling echter wel het nakijken, toen Hirving Lozano door Pereiro de diepte in werd gestuurd en de bal in de lange hoek schoof, 1-0. Voor de Mexicaan alweer de zesde competitietreffer van het seizoen. Ook in de periode tot de rust bleef de ploeg van Mark van Bommel domineren. Onder meer een kopbal van Luuk de Jong werd gepakt door Unnerstall. Een afstandsschot van Jorrit Hendrix ging net over.

PSV naar ruime zege
Na rust was het VVV met de eerste kans. Vrijwel direct na de aftrap schoot Jay-Roy Grot de bal voor het doel van Zoet langs. Maar er ontstond ook veel commotie na een spijkerharde tackle van Jerold Promes, die bij de zijlijn de op snelheid geraakte Lozano afstopte. De verdediger kwam weg met een gele kaart. De periode daarna was het kans op kans voor PSV. Met name Bergwijn had enkele keren de 2-0 op zijn schoen. De uitploeg kreeg geen grip op de buitenspeler van PSV. Na een paar hachelijke momenten voor het Venlose doel, was het uiteindelijke Luuk de Jong die de voorsprong wist te verdubbelen. Na een voorzet van Lozano knikte de spits zijn zesde van het seizoen binnen. Na de treffer kabbelde de wedstrijd maar een beetje voort. Het publiek kon echter toch nog opveren, toen in de 87e minuut de 3-0 op het scorebord kwam te staan. Na een pass van Bergwijn schoof de ingevallen Erick Gutiérrez de bal in de verre hoek onder de doelman door. De Mexicaanse aanwinst bleek hiermee opnieuw een invaller met scorend vermogen. Na zijn memorabele invalbeurt in Den Haag pikte Gutiérrez voor de tweede keer dit seizoen een doelpunt mee. Dit bleek echter niet het slotakkoord van de wedstrijd. Na een overtreding van Christian Kum op Jorrit Hendrix ging de bal, na tussenkomst van de VAR, op de stip. Hirving Lozano wist deze kans vervolgens te verzilveren, 4-0.