Home > Nieuws > Geen problemen voor PSV op bezoek bij Excelsior: 0-2

Geen problemen voor PSV op bezoek bij Excelsior: 0-2

PSV boekt zege na drie remises op rij

2 mrt 2019 - Door: Stan Kemps

Op bezoek bij Excelsior heeft PSV de eerste uitzege van 2019 behaald. De wedstrijd in Rotterdam werd eenvoudig met 0-2 gewonnen. Met twee doelpunten was Steven Bergwijn de uitblinker aan Eindhovense zijde. Na drie gelijke spelen op rij pakt de ploeg van Van Bommel ditmaal dus wel de drie punten.

Van Bommel voerde maar liefst twee wijzigingen door op het middenveld van PSV. De jonge Mohammed Ihattaren mocht beginnen op de positie van Gastón Pereiro. Michal Sadílek moest noodgedwongen Jorrit Hendrix vervangen, die wegens privé-omstandigheden afwezig was. De Tsjech kreeg hierbij de voorkeur boven Erick Gutiérrez.

Vroege voorsprong

Op deze carnavalszaterdag kon PSV opnieuw rekenen op de steun van een vol uitvak, waar supporters zich in grote getalen hadden verkleed. Zij zagen hun ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Steven Bergwijn werd in het zestienmetergebied aangespeeld en speelde zich tussen enkele verdedigers knap vrij om vervolgens de bal langs keeper Alessandro Damen te schuiven. Ook in de minuten daarna bleef het initiatief bij de bezoekers uit Eindhoven, die meteen op zoek gingen naar een tweede treffer. Via de opkomende Angeliño aan de linkerkant kwam PSV een paar keer gevaarlijk voor het doel. Maar zijn voorzetten wisten geen medespelers te bereiken. Even later was het Angeliño zelf die het via een schotkans probeerde, maar geen doel trof.

Het dominerende PSV had in de eerste helft weinig te vrezen van de thuisploeg. Het dichtst bij een doelpunt kwam Excelsior na ruim een kwartier spelen. Een afvallende bal werd op het dak geschoten, tot hilariteit van het uitvak achter het doel. PSV kon het overwicht echter nog niet uitdrukken in de score, want met een minimale voorsprong zocht men de kleedkamers op.

PSV blijft domineren

Ook in de tweede helft kwam het gevaar voor PSV, toen Luuk de Jong binnen een paar minuten tijd twee keer niet succesvol af kon drukken. Even later was daar dan toch het tweede doelpunt en tevens de tweede voor Steven Bergwijn. De aanvaller kreeg de bal in zijn voeten gekopt door verdediger Oude Kotte en kon de voorsprong simpel verdubbelen: 0-2. Hiermee kon ook in het uitvak alvast de polonaise worden ingezet.

Daarna kwam de overwinning niet meer in gevaar en kan de ploeg van Van Bommel slechts worden verweten dat het de score niet verder wist op te voeren. De grootste kans hierop was er na ruim zeventig minuten voor Lozano, die de diepte in werd gestuurd, maar op keeper Damen schoot. Ook Ihattaren probeerde het, maar zijn schot ging voorlangs.

Volgende week krijgt PSV in eigen huis NAC Breda op bezoek. De Eindhovenaren moeten het dan wel stellen zonder Hirving Lozano, die tegen Excelsior zijn vijfde gele kaart van het seizoen ontving.