Home > Nieuws > Elftal op zoek naar kampioensvorm

Elftal op zoek naar kampioensvorm

Kleurloos PSV boekt 2-0 overwinning op hekkensluiter NAC

9 mrt 2019 - Door: Peter Vos

Romario heeft tijdens zijn bezoek aan Eindhoven geen erfenis op voetbalgebied over kunnen brengen op PSV. In de eerste wedstrijd na carnaval is het swingende sambavoetbal van de Braziliaan bij lange na niet de term, die bij het spelbeeld past. Integendeel; met voorzichtig voetbal in een te laag tempo weet PSV met slechts 2-0 te winnen van een machteloos NAC Breda.

Het begin van de wedstrijd is veelbelovend. PSV schiet uit de startblokken en drukt NAC terug tot op het eigen zestienmeter gebied. Al snel worden de roodwitten beloond: vleugelspits Cody Gakpo loopt slim weg bij zijn tegenstander na een mooie pass van Angeliño en bedient Luuk de Jong bij de eerste paal: doelpunt! Daarmee tekent de spits voor zijn 21e doelpunt in de eredivisie. Ruim tien minuten later zet de goed spelende Mohamed Ihattaren Gakpo vrij voor keeper Benjamin van Leer. Zijn inzet wordt door de sluitpost gekeerd en de rebound wordt door Angeliño op de lat geknald. Daarna zakt het tempo weg en daarmee ook het niveau van de wedstrijd. Tot de laatste minuten voor rust gebeurt er niet veel, ware het niet dat door een bevlieging van Denzel Dumfries nog één opleving is voor de thee. De rechtsback stoomt op snelheid langs Alex Gersbach en geeft kort voor op De Jong, die achter zijn standbeen langs kan scoren. Een oplettende oud-PSVer Menno Koch blokt de inzet van PSV’s aanvoerder.

Na rust start PSV weer voortvarend: na 75 seconden spelen ligt de bal achter Van Leer na een fraaie aanval via veel schijven. De goal van De Jong wordt echter door de VAR afgekeurd omdat Gakpo een half been buitenspel staat. De teleurstelling van de afgekeurde goal lijkt meteen door te werken op het aanvalsplan van PSV: het zakt weer snel in elkaar. Na een uur spelen weet De Jong nog een bal in handen van Van Leer te koppen, maar de keeper van NAC hoeft zich bij de inzet van aanvaller zich niet te strekken. Een paar minuten later krijgt NAC haar eerste kans. Een afgeslagen corner van de Bredanaars wordt terug ingebracht door Gersbach en goed ingekopt door Koch. Aanvaller Mitchell te Vrede komt een teen te kort om die inzet bij de tweede paal tot doelpunt te promoveren. Dichterbij komt NAC deze avond niet. PSV brengt in de 72e minuut de marge tot twee, nadat de ijverig spelende Dumfries na weer een rush op rechts de bal bij invaller Donyell Malen inlevert. Het jonge talent aarzelt niet en scoort met een droge schuiver in de verre hoek. Het slot van de wedstrijd levert nog twee kansen voor PSV: Steven Bergwijn schiet in vrije positie op de lat en Dumfries kopt een voorzet van Bergwijn net naast. Met de weinig overtuigende winst moet PSV serieus nadenken hoe de vorm van de eerste seizoenshelft weer terug kan komen. Die vorm zal nodig zijn om het kampioenschap uiteindelijk te kunnen prolongeren.

Laatst bijgewerkt : 10 mrt 2019 - 15:10