Home > Nieuws > "Belangrijk zulke wedstrijden over de streep te trekken"

"Belangrijk zulke wedstrijden over de streep te trekken"

Reactie coaches op persconferentie na afloop van PSV-NAC Breda

9 mrt 2019 - Door: Stijn Slaats & Peter Vos

Mark van Bommel geeft in zijn nabeschouwing aan dat PSV het vandaag aan creativiteit ontbrak om een hogere score neer te zetten. NAC-coach Van der Gaag was vooral blij dat zijn team na het tweede tegendoelpunt niet in elkaar stortte en de schade beperkt wist te houden.

Reactie Mitchell van der Gaag: “We weten van tevoren hoe moeilijk het is om in Eindhoven tegen de koploper te spelen. Je werkt er de hele week naartoe en dan is het teleurstellend om na 3 minuten al een tegendoelpunt te moeten slikken. We komen daarna nog een paar keer goed weg. We begonnen een beetje mat, lieten het beetje gebeuren en verzuimden er om op strijd een wedstrijd van te maken. In de tweede helft leek PSV vroeg op 2-0 te komen maar het VAR-moment zat ons mee. We kregen vervolgens twee mogelijkheden op de gelijkmaker. Uiteindelijk wordt het 2-0 maar we voorkwamen dat we na die tegenslag als een kaartenhuis in elkaar storten. We hebben werklust getoond en dat is een goed vertrekpunt voor de komende wedstrijden in voor ons zéér belangrijke weken.”

Mark van Bommel: “We beginnen goed, komen snel op 1-0 en kregen kansen op een tweede treffer. De technische uitvoering, de creativiteit, liet ons vervolgens in de steek. Het lukte ons niet om ons door de NAC-defensie te spelen. Door een snelle balcirculatie had dat gekund maar sommige keuzes waren niet goed. Je moet geduld hebben en dan de juiste keuzes maken. Over het afgekeurde doelpunt had ik mijn twijfels. We hadden de wedstrijd in handen maar hadden meer moeten scoren. We geven weinig weg, Jeroen Zoet had bijna niets te doen, maar we creëerden minder kansen dan normaal. In zulke wedstrijden moet je overleven en de wedstrijd winnen. Deze fases zijn er in het seizoen en dan moet je de wedstrijd over de streep trekken. Het is goed dat mijn spelers het me moeilijk maken en dat de reservespelers beslissend zijn. Zo hoort dat ook.”