Home > Nieuws > Winst zonder lach tegen Heracles Almelo

Winst zonder lach tegen Heracles Almelo

Seizoen 2018-2019 eindigt met zakelijke overwinning

15 mei 2019 - Door: Peter Vos & Noel Van de Laar

Het jaar 2018-2019 eindigt zonder glans en met veel teleurstelling bij spelers, trainer en fans. Terwijl Ajax de kampioenswedstrijd met bravoure afwerkt in Doetinchem, mag PSV een slotakkoord op het seizoen geven tegen Heracles Almelo. De club uit Twente heeft zich knap geplaatst voor de play-offs en wil na de blamage thuis tegen Excelsior iets rechtzetten. Dat lukt niet echt, de Heraclieden gaan met 3-1 onderuit in het Philips Stadion.

Door Peter Vos

PSV zelf had na de nekslag van AZ het besef dat het seizoen eigenlijk voorbij was, vóórdat de wedstrijd tegen Heracles begint. Toch is er de plicht om de fans in de laatste thuiswedstrijd nog iets te laten zien. Dat lijkt al snel weer in duigen te vallen als Heracles Almelo al na 30 seconden de score opent. Joey Konings, in de basis omdat trainer Frank Wormuth maar liefst zes basisspelers heeft gestraft, loopt slim weg bij Daniël Schwaab en schuift de bal onder Zoet door in de goal. PSV komt deze klap maar moeizaam te boven. Pas na een kwartier weten de Eindhovenaren iets terug te doen. Luuk de Jong kopt een voorzet van Donyell Malen naar de tweede paal waar Pablo Rosario kan intikken. Keeper Michael Brouwer, ook al in de basis door de toorn van Wormuth, redt knap met een reflex. Tien minuten later komt PSV goed weg als Jesper Drost weg is bij een counter. Zijn inzet wordt ternauwernood door Nick Viergever over de achterlijn gegleden. Daarna wordt PSV steeds gevaarlijker, met name door de enthousiast spelende Angeliño. De linksback sticht na een halfuur gevaar in het strafschopgebied wat tot een corner leidt. Gaston Pereiro neemt deze en Luuk de Jong promoveert de hoekschop tot een doelpunt, ware het niet dat zijn inzet van de lijn wordt gehaald. Een paar minuten later wordt de inzet van de Spanjaard alsnog beloond; zijn harde schot belandt via het been van Sylvester van de Water in het doel.

Na rust speelt PSV een tempo hoger en komt Heracles er veel minder aan te pas. Na vier minuten spelen pakken de Eindhovenaren de voorsprong. Een corner van Pereiro wordt verlengd door De Jong en scheert langs de tweede paal waar hij de bal door Rosario op de achterlijn weer wordt ingebracht. Viergever prikt deze herkansing knap tussen een melee van spelers in het doel. Na een uur mogen binnen de minuut De Jong en Pereiro in kansrijke positie binnenkoppen. De eerste kopt in handen van de keeper, de tweede ruim over. Het blijkt toch moeilijk afstand te nemen van Heracles, wat stug blijft storen. Pas in de laatste minuut weet De Jong met een steekpass Malen vrij te spelen. Het talent maakt gebruik van zijn snelheid en scoort beheerst de 3-1.

Na de wedstrijd worden de fans bedankt voor hun steun door trainer Van Bommel en aanvoerder De Jong. Schwaab pakt zijn moment om persoonlijk afscheid te nemen van de supporters. “Ik heb het hier geweldig naar mijn zin gehad. Ik hou van jullie!” Zo eindigt het seizoen in berusting en zal de ploeg al over een maand kans gaan krijgen op revanche. Eerst met een nieuw Europees avontuur en later met de start van het hoofdstuk seizoen 2019/2020 in de eredivisie.