Home > Nieuws > “Samen met het publiek hebben we de wedstrijd gewonnen!”

“Samen met het publiek hebben we de wedstrijd gewonnen!”

Persconferentie PSV Eindhoven – FC Basel 1893

23 jul 2019 - Door: Peter Vos
Mark van Bommel

Coach Mark van Bommel zit na de wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel nog zichtbaar nog na te genieten. De Zwitserse coach Marcel Koller was toen al vertrokken. Hij is teleurgesteld, maar ziet nog kansen in de thuiswedstrijd tegen PSV.

Door Peter Vos

Koller houdt vooral hoofdpijn over van de slotfase. “We hadden tot dat laatste kwartier controle over de wedstrijd. Met de inbreng van Sam Lammers bij PSV veranderde dit en verloren we keer op keer de bal. Door twee aanvallen, die van de flank werden opgezet, buigde PSV de achterstand om in een overwinning. De consequentie is dat we nu met 1-0 moeten winnen in Basel en dan zijn we door in de Champions League. Ik was overigens onder de indruk van de fanatieke support van een redelijk vol stadion in Eindhoven. Als de fans uit Basel ook in deze getalen naar de thuiswedstrijd komen, hebben wij ook een extra wapen om daar te winnen.”

Diezelfde fans krijgen van trainer Mark van Bommel ook een compliment. “Na een goed begin met veel variatie zakten we in de tweede helft weg. Toen we met 1-2 achterstonden, ging het publiek massaal achter het team staan en bogen we een verloren wedstrijd om naar een winstpartij. Samen met de fans hebben we deze wedstrijd gewonnen! Je ziet overigens dat in deze wedstrijden de details weer bepalend zijn. Door een ingooi voor PSV weg te geven en niet goed te staan in de laatste minuut van de eerste helft, krijgen we op slag van rust de 1-1 om de oren. Overigens speelden Michal Sadilek op de linksbackpositie en Erick Gutierrez centraal op het middenveld naar behoren. Erick heeft zijn eigen verhaal; hij doet het nu goed en verdient de basisplaats. Michal is op meerdere posities inzetbaar, en pakt het op deze voor hem nieuwe positie goed op.

Normaal zou je zeggen dat een 3-2 winst niet ideaal is qua uitslag als je de uitwedstrijd nog voor de boeg hebt. Maar door het scoreverloop is dit natuurlijk heel anders. Dit zijn speciale momenten die op zich zelf staan, hiervan kun je alleen maar genieten!”

Laatst bijgewerkt : 23 jul 2019 - 23:27