Home > Nieuws > PSV loopt averij op in Enschede: 1-1

PSV loopt averij op in Enschede: 1-1

Promovendus FC Twente pakt verdiend punt tegen titelkandidaat

3 aug 2019 - Door: Ted Gijsel

PSV heeft zaterdagavond verzuimd te profiteren van de misstap die Ajax eerder op de avond beging. In de Grolsch Veste wisten de Eindhovenaren promovendus FC Twente niet op de knieën te krijgen. In een vooral na rust meeslepend voetbalgevecht bleef het bij 1-1.

Dat FC Twente terug is in de Eredivisie, was al voor de aftrap duidelijk. Een indrukwekkende sfeeractie werd uitgerold, waarbij de meterslange spandoeken (240 x 40 meter) gehele tribunes bedekten (waaronder het persvak). Daarna zorgden de Tukkers voor een prima sfeer op de tribunes. Uiteraard was de snelle voorsprong een welkome steun in de rug: na acht minuten gunde de PSV-defensie Keito Nakamura veel teveel ruimte. De Japanner krulde de bal vanaf achttien meter fraai achter Jeroen Zoet. Beide teams hadden toen al een flinke mogelijkheid gehad om de score te openen: PSV na een snelle aanval, waarbij Donyell Malen net tekort kwam om een gekeerd schot van Denzel Dumfries in het doel te werken. Een minuutje later kopte Aitor een getoucheerde voorzet van Jose Matos naast.

PSV, wakker worden

FC Twente bleef dreigender, tot ongenoegen van de meegereisde PSV-supporters. Maar ook hun “PSV, wakker worden” bracht niet het gewenste resultaat. Sterker nog, de passing bleef slordig en de doelpogingen waren niet indrukwekkend (zoals schoten van Pereiro en Bergwijn). Onder luid applaus van het thuispubliek zochten de teams met een 1-0 stand de kleedkamers op voor de rust.

PSV wordt gevaarlijker

Het duurde tot ongeveer de zestigste minuut voordat PSV spierballen toonde. Steven Bergwijn kreeg een grote schietkans, maar Drommel redde. Kort daarna viel wel de gelijkmaker. Na een korte corner zette de even daarvoor ingevallen Cody Gakpo voor; Denzel Dumfries werkte de bal tegen de touwen. Twee minuten later kreeg PSV dé kans op 2-1, maar de solo van Ihattaren eindigde met een schol in de armen van Joël Drommel. Ook in de minuten daarna sneden de Eindhovenaren nog enkele keren levensgevaarlijk door de Twente-defensie.

Boeiend voetbalgevecht

Twintig minuten voor tijd herpakte FC Twente zich weer en ontstond er een boeiend voetbalgevecht. Het Twente-publiek schreeuwde om een penalty na vermeend hands in de PSV-defensie, Dumfries kreeg geel vanwege een forse charge. Aan de andere kant bleven de PSV-aanvallen ook gevaarlijk, maar te vaak vanavond ontbrak een goede eindpass. In blessuretijd verzuimde PSV via een messcherpe counter de winnende treffer te maken en verijdelde Jeroen Zoet een gevaarlijke uitbraak van de thuisploeg. Eindstand: 1-1.