Home > Nieuws > Soepele zege PSV bij Rosenborg BK

Soepele zege PSV bij Rosenborg BK

PSV doet het na rust kalmpjes aan

4 okt 2019 - Bron: NOS Teletekst

PSV heeft ook zijn tweede groepsduel in de Europa League gewonnen.Op bezoek bij het Noorse Rosenborg BK boekten de Eindhovenaren een simpele 4-1 zege.

PSV kwam in Trondheim na een kwartier met enig fortuin op voorsprong.Rosario haalde uit van een meter of twintig en zag de bal via een verdediger en de lat in de kruising verdwijnen.En ook bij de 2-0 zat het PSV bepaald mee.De goed mee opgekomen Dumfries schoot de bal twee keer tegen een verdediger op.Bij de tweede keer rolde de bal het doel in.

Een paar minuten na het eigen doelpunt van Meling rondde de tot dan toe wat onzichtbare Malen een snelle tegenstoot af met een schot in de verre hoek.

Bergwijn was na rust dicht bij de 4-0 met een schot in de korte hoek,waar doelman Hansen bekwaam op reageerde.

Omdat PSV het gaandeweg de tweede helft rustiger aan deed,kregen de Noren wat meer ruimte.Het leverde Akintola een kans op,maar doelman Ruiter,vervanger van de niet fitte Zoet,kon zijn kopbal keren.De in de hoofdmacht debuterende Ruiter haalde daarna bij een hoekschop de bal van de lijn,waarna Adegbenro de bal in de rebound simpel kon intikken.

Malen kreeg na het Noorse doelpunt twee kansen:na een assist van Bergwijn lukte het hem niet de bal binnen te glijden, waarna Doan hem een niet te missen kans bood.En missen deed Malen ook niet.