PSV pakt koppositie na Duitse VollGass-demonstratie in Zwolle

Mario Götze scoorde bij zijn debuut

18 okt 2020 - Door: Noel Van de Laar
De Twaalfde Man

PSV heeft vandaag uiterst goede zaken gedaan op de ranglijst in de Eredivisie. Na de eerste vijfenveertig minuten stond de eindstand in Zwolle al op het scorebord, 0-3. Goals werden gemaakt door Mario Götze, Cody Gakpo en Donyell Malen. Wat in de eerste helft vooral opviel was het constante druk zetten van PSV, als de thuisploeg het balbezit had. Na een half uur mocht Ghoochannejhad bij een 0-2 stand nog aanleggen voor een strafschop, die veroorzaakt werd door Timo Baumgartl. De zwak ingeschoten penalty werd gestopt door Mvogo en de rebound vloog ruim naast het doel van de Zwitserse keeper. Kort daarna maakte Donyell Malen de 0-3 op aangeven van Cody Gakpo.

Door: Noël van de Laar

Dankzij de Eindhovense overwinning staat PSV nu alleen aan kop, doordat concurrenten Feyenoord thuis gelijkspeelde tegen Sparta en SC Heerenveen door Ajax naar de slachtbank werd geleid. Een fikse opsteker voor PSV was het sterke basisdebuut van Mario Götze, die slechts negen minuten nodig had om voor het eerst namens PSV het doel te vinden. Na slordig balverlies van Clint Leemans stond de Duitser ineens alleen voor het Zwolse doel om vrij in te tikken.

Exact negen minuten later legde Philipp Max de bal af op Cody Gakpo die onberispelijk afrondde en de 0-2 op het scorebord zette. Nadat Timo Baumgartl te laat kwam met een sliding in de eigen zestien, mocht Ghoochannejhad aanleggen vanaf elf meter voor de aansluitingstreffer. De Iranier faalde echter waardoor Yvon Mvogo de bal makkelijk kon keren. Kort na de gemiste penalty maakte Donyell Malen vervolgens een eind aan alle Zwolse hoop op een resultaat, door op aangeven van Cody Gakpo de 0-3 binnen te schieten.

Na rust gebeurde er niet heel veel meer. PSV kreeg nog enkele kansen om de score verder uit te breiden, maar die werden gemist. Mario Götze werd met nog zo'n twintig minuten op de klok vervangen door Ibrahim Ihattaren, en ook de andere basisdebutant Sangare werd vlak voor het einde nog vervangen door de andere debutant, de van FC Bayern München gehuurde Adrian Fein. Zoals gezegd maakte het voor de score niet meer uit, PSV verliet met een overtuigende 0-3 overwinning de Overijsselse provinciehoofdstad.

De volgende wedstrijd voor PSV staat aanstaande donderdag alweer op het programma. Dan komt de Spaanse nummer twee Granada op bezoek voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Volgende week zondag wacht dan de volgende uitwedstrijd in de Eredivisie, als PSV op bezoek gaat bij Vitesse in Arnhem.