PSV dankt reserves en wint in Almelo

Opnieuw hoofdrol voor Armindo Bruma

14 aug 2021 - Door: Noel Van de Laar
De Twaalfde Man

PSV is ook het Eredivisieseizoen goed van start gegaan. In Almelo eindigde de seizoensouverture van de ploeg van Roger Schmidt in een eenvoudige 0- overwinning. De goal voor rust werd net als in de doordeweekse wedstrijd tegen Midjtylland gemaakt door Armindo Tué Na Bangna Bruma, na rust was het Noni Madueke die de marge verdubbelde.

Door: Noël van de Laar

De wedstrijd begon aanvankelijk wat gezapig. Een flink gewijzigde basiself had het aanvankelijk lastig zijn draai te vinden op het Almelose kunstgras. Zo stond Yvon Mvogo vandaag voor het eerst dit seizoen weer op het Eindhovense doel. Ook waren er basisplekken voor Mauro Junior, Davy Pröpper, Bruma, Obispo en Vertessen. Het eerste schot op doel kwam dan ook pas na zeventien minuten op naam van Davy Pröpper. Het schot werd relatief eenvoudig gekeerd door doelman Koen Bucker van Heracles. Twee minuten later was de mogelijkheid een stuk groter. Madueke kreeg de bal vanaf de rand van de zestien aangespeeld, met zijn inmiddels beroemde aanname zette hij direct een man weg, slalomde vervolgens door voorbij de keeper maar liep zich uiteindelijk vast op de achterlijn. Zijn pass over de grond om teamgenoot Yorbe Vertessen nog te bereiken kwam door tussenkomst van een Heraclied niet aan.

Na een half uur spelen ontsnapte PSV aan een acherstand. Na een hachelijk moment met Yvon Mvogo, die dacht de bal eenvoudig te vangen bokste hem recht tegen Rai Vloet aan. De bal kabbelde vervolgens tergend langzaam net langs het doel van de Zwitserse doelman. Tien minuten later was daar dan eindelijk de bevrijdende treffer voor PSV. Na een overtreding op Madueke gaf scheidsrechter Makkelie voordeel op het moment dat de afvallende bal direct werd diepgegeven op de opgestoomde Bruma. Dat de Portugese aanvaller snel is, wisten de mensen in de omgeving van het Deense Herning al. Na vandaag weten de mensen in Almelo en omstreken het ook. De aanvaller, die op de nominatie staat PSV deze zomer nog te verlaten, bleek voor de tweede keer in vier dagen tijd het goudhaantje door de 0-1 door de benen van de doelman binnen te schieten.

Op slag van rust was er ook nog bijna de tweede treffer voor de Portugees. Zijn schot vanaf de rand van de zestien belandde met effect op de buitenkant van de paal. Direct daarna floot scheidsrechter Makkelie voor het laatst in de eerste helft en mochten beide ploegen de kleedkamer opzoeken.

Mauro Junior, die na een half uur spelen geel pakte na een overtreding op oud-PSV'er Rai Vloet, mocht in de kleedkamer blijven. De Braziliaan werd vervangen door Mario Götze.

Dat PSV de wedstrijd snel in het slot wilde gooien bleek wel in de fase direct na rust. Zo was er een schot van Jordan Teze, die de bal rakelings over het doel schoot. Na een kleine twintig minuten in de tweede helft was het dan eindelijk raak en werd de wedstrijd in het slot gegooid. Opnieuw was het Jordan Teze die betrokken werd bij de aanval. Zijn passje op Noni Madueke bleek uiteindelijk de assist te zijn. De Engelsman kapte en draaide in de zestien en produceerde uiteindelijk een schot dat doelman Koen Bucker te machtig was. Kort voor de beslissende treffer was Eran Zahavi al in het veld gekomen voor Yorbe Vertessen, en ook direct na de goal van Noni Madueke mocht de maker van de 0-2 naar de kant om te worden vervangen door Cody Gakpo.

In de slotminuten werden vervolgens Ryan Thomas en Nick Viergever nog gebracht voor Bruma en Obispo, was er nog een goede mogelijkheid er 0-3 van te maken, echter stond doelman Koen Bucker een goal van invaller Zahavi in de weg.

Roger Schmidt zal na afloop van deze wedstrijd weer tevreden terug kunnen kijken. De schade met het oog op de CL-playoffkraker tegen Benfica is uitgebleven, drie punten gaan mee naar Eindhoven en nu kan het vizier op de reis naar het Portugese Lissabon waar aanstaande woensdag de eerste ontmoeting in het tweeluik op het programma staat om uiteindelijk dat felbegeerde ticket voor de groepsfase van de Champions League veilig te stellen.

De volgende competitiewedstrijd zal volgend weekend in het eigen Philips Stadion gespeeld gaan worden, als promovendus Cambuur Leeuwarden op bezoek komt in Eindhoven. De "Engelse" weken tot aan de winterstop zijn begonnen en dus zijn er voor PSV-fans weer mooie tijden aangebroken nu er weer fans in de stadions welkom zijn.