Home > Nieuws > Oorwassing tegen aartsrivaal uit Amsterdam. 5-0

Oorwassing tegen aartsrivaal uit Amsterdam. 5-0

Ploeterend PSV maatje te klein voor concurrent Ajax

24 okt 2021 - Door: Niels Bakker

Dat de kaarten er voor aanvang van de wedstrijd niet goed bij lagen voor PSV is een understatement. Ajax verkeert in bloedvorm, PSV verloor zijn 2 steraanvallers én de wedstrijd tegen AS Monaco. Voor een walk-over voor de club uit 020 werd dan ook gevreesd; een vrees die helaas waarheid werd. PSV weerde zich kranig en mocht de nodige kansen aantekenen, maar ging toch met een flink pak slaag terug naar huis. Alwaar het zich weer op zal moeten richten voor het thuisduel tegen FC Twente

Waar velen verwachtten dat het initiatief bij Ajax zou liggen zijn het onze rood-witten die in het begin van de wedstrijd tot kansen komen. Al snel is daar een grote kopkans die Vinicius, na goed voorbereidend werk van de jarige Armindo Bruma, niet weet te verzilveren. Vervolgens krijgt zijn collega-spits Eran Zahavi de bal binnen de Amsterdamse zestien aangespeeld. Zijn controle is echter te matig om een overtuigende doelpoging te produceren.

Ajax krijgt kansen en scoort
Het duurt tot bijna de 10e minuut dat de Amsterdammers gevaarlijk worden. Een dreigende aanval over rechts mondt uit in een corner. Na een kwartier spelen laat de thuisspelende ploeg echt zijn tanden zien middels een kopbal van Edson Alvarez die met het nodige kunst- en vliegwerk uit de Eindhovense doelmond gewerkt wordt. Het verzet breekt echter 5 minuten later als Dusan Tadic op links doorkomt en de bal panklaar voor geeft op Steven Berghuis. De oud-Feyenoorder krijgt alle tijd en ruimte om de bal in het dak van het doel te schieten. 1-0.

De hoop in Eindhovense harten keert terug rond het halve uur. Zahavi wordt neergehaald en biedt PSV  een vrije trap op een uiterste aantrekkelijke plek. Oliver Boscagli is de uitverkorene om deze mogelijkheid tot doelpunt te promoveren, maar zijn geplaatste trap wordt door doelman Remko Pasveer onschadelijk gemaakt. Op slag van rust is Ajax tot 2 keer toe lgevaarlijk. Eerst via Berghuis, wiens kopbal gekraakt wordt door Sébastien Haller en vervolgens via Haller zelf.

PSV gaat op de pijnbank
Alhoewel PSV zeker niet slecht uit de rust komt en zo nu en dan gevaarlijk wordt valt de treffer toch aan de verkeerde kant. Een corner van Ajax belandt op het hoofd van Haller, die Joël Drommel kansloos laat. 2-0. Dat de wedstrijd nog in Eindhovens voordeel zal eindigen lijkt een utopie, maar het lot van PSV wordt definitief bezegeld in de 66e minuut. Wederom Haller troeft de defensie van PSV af en schuift de bal naar Antony, die geen moeite heeft om dit buitenkansje binnen te werken. Als alle hoop al vervlogen is zorgen invaller Davy Klaassen en Dusan Tadic ook nog voor de 4-0 en 5-0 en zo is de gevreesde afstraffing een feit.