Home > Nieuws > PSV door naar laatste zestien in UEFA Conference League

PSV door naar laatste zestien in UEFA Conference League

Gelijkspel in Israël voldoende voor Eindhovenaren

24 feb 2022 - Door: Stijn Slaats & WJS

PSV heeft zich na een 1-1 gelijkspel in Tel Aviv geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Conference League. Na de 1-0 zege in Eindhoven leken de Rood-Witten op rozen te zitten na een doelpunt van invaller Yorbe Vertessen. Een late Israëlische gelijkmaker zorgde voor een spannende slotfase, die PSV uiteindelijk zonder kleerscheuren doorstond.

In het eigen Philips stadion had PSV vorige week twee of drie keer moeten scoren. Dat gebreurde niet en dat zorgde ervoor dat PSV ondanks een 1-0 voorsprong in Tel Aviv na de gelijkmaker nog acht bange minuten moest doorstaan. Uitdoelpunten tellen immers niet meer dubbel.

De slotfase duurde zo lang omdat zowel in de eerste helft als in de tweede helft het spel stillag omdat supporters dingen op het veld gooiden. Zo werd het Noni Madueke lastig gemaakt een corner te nemen. In de tweede helft dirigeerde scheidsrechter Lechner de spelers zelfs even naar de kleedkamer.

PSV was in de eerste helft sterker maar Maccabi zorgde net na de rust voor de grootste dreiging toen de bal via oud-NAC'er Perica op de paal belandde.

Treffer Vertessen, vreugde van korte duur
Invaller Vertessen brengt PSV dan vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd op voorsprong met een van richting veranderd schot. Lang kan PSV niet van de weelde genieten. Precies na negentig minuten kopt Saborit een vrije trap tegen de touwen.

Met nog acht minuten extra tijd krijgt PSV ook nog kansen om de wedstrijd te beslissen als de Maccabi-keeper staat te stuntelen, dezelfde goalie stormt even later mee naar voren om nog een beslissing voor Maccabi te forceren. Tevergeefs, PSV haalt het eindsignaal met een 1-1 score en mag uitkijken naar de loting voor de achtste finales.