Home > Nieuws > PSV bereikt voor het eerst in negen jaar finale KNVB-beker

PSV bereikt voor het eerst in negen jaar finale KNVB-beker

Hoofdrollen voor Mauro Junior en Joey Veerman

2 mrt 2022 - Door: Noel Van de Laar
De Twaalfde Man

Na het succesvolle afgelopen weekend waarin PSV de marge met Ajax weer verkleinde tot twee punten, heeft PSV het vanavond in Deventer een succesvol vervolg gegeven. Na een tumultueuze wedstrijd stond na negentig minuten een 1-2 eindstand op het scorebord. Go Ahead Eagles kwam na een dik half uur spelen tegen de verhouding in op voorsprong. Enkele minuten later maakte Eran Zahavi de gelijkmaker. In de blessuretijd van de eerste helft ontsnapte Zahavi halverwege de helft van de thuisploeg. Centrale verdediger Joris Kramer trok aan de noodrem en werd na ingrijpen van de VAR met rood naar de kant gestuurd. Na rust ontstond er zodoende een heel ander spelbeeld. PSV leek direct na rust op voorsprong te komen na een schitterende goal van Mauro Junior. Opnieuw was de VAR spelbreker, want Higler werd naar de kant geroepen. Eran Zahavi, die met uitzondering van zijn doelpunt meer fout dan goed heeft gedaan vandaag, stond bij het schot van Mauro Junior hinderlijk buitenspel waardoor het doelpunt werd afgekeurd. De verlossing kwam uiteindelijk halverwege de tweede helft. Op aangeven van Ibrahim Sangaré haalde Joey Veerman de trekker succesvol over voor de verdiende 1-2. PSV drong daarna nog wel aan om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De paal, de lat en de defensie van de thuisploeg voorkwamen een grotere eindstand.

Door: Jordi Bosman & Noël van de Laar

PSV begon aanvankelijk stroef aan de halve bekerfinale en leek de wedstrijd af te tasten. De thuisploeg begon net als Sparta afgelopen zondag ontzettend fel aan de wedstrijd en leek PSV af te willen bluffen. Waar de Rotterdammers hun hand overspeelden door vlak na rust een rode kaart te pakken, deed Go Ahead Eagles vanavond hetzelfde. Kort na de gelijkmaker van Eran Zahavi werd de Israëlier opnieuw de diepte ingestuurd. In een fractie van ’n seconde besloot Joris Kramer de spits lichtjes te toucheren; genoeg voor Zahavi om naar de grond te gaan. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf aanvankelijk nog een gele kaart maar werd niet veel later naar het beeldscherm geroepen door de VAR. Omdat er sprake was van een doorgebroken speler besloot Van Boekel de gele kaart om te zetten naar een rode, waardoor PSV de gehele tweede helft met een man meer mocht proberen de overwinning over de streep te trekken.

Na het eerdere onderlinge duel van dit seizoen gaf trainer Roger Schmidt al aan tegen de best voetballende ploeg van de Eredivisie te hebben gespeeld. Dat werd afgelopen zondag door veel fans weer aangehaald, toen de Eagles de koploper uit Amsterdam met een 2-1 nederlaag naar huis stuurden. Ook vandaag gaf de thuisploeg fel tegenstand maar gaf het in enkele minuten de wedstrijd weg. PSV heeft vrijwel de gehele tweede helft op de helft van Go Ahead Eagles gespeeld met de uiteindelijke winnende treffer van Joey Veerman tot gevolg. In de slotminuten was het nog even billen knijpen voor de ploeg van Roger Schmidt, met enkele lange ballen van de Deventenaren. Grootste kansen na de 1-2 om de wedstrijd definitief op slot te gooien kwamen nog voor Noni Madueke die vanuit een passeerbeweging vol de lat trof. Joey Veerman schoot in diezelfde minuut vol op de paal vanaf de rand van de zestien. Aan de score werd niks meer gedaan, waardoor er na ruim vijfennegentig minuten voetbal precies dezelfde eindstand op het scorebord stond als na het onderlinge competitietreffen, 1-2.

Morgenavond zal duidelijk worden wie PSV 17 april zal treffen in de Kuip, als AZ het thuis opneemt tegen Ajax. Voor nu kan het vizier weer op de Eredivisie, waar aanstaande zondag Heracles Almelo op bezoek komt in het Philips Stadion. Vervolgens wacht enkele dagen later de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen in de achtste finale van de Europe Conference League.