Home > Nieuws > "De tweede helft zag ik de juiste intensiteit bij het team"

"De tweede helft zag ik de juiste intensiteit bij het team"

Persconferentie PSV - FC Kopenhagen

10 mrt 2022 - Door: Peter Vos

Wat een wedstrijd! Voor de neutrale toeschouwer was het voetbalfestijn een lust voor het oog. De trainers konden allebei positieve aanknopingspunten uit het 4-4 gelijkspel halen, ondanks het flink aantal tegendoelpunten voor zowel PSV als FC Kopenhagen.

De Deense trainer Jess Thorup zit tijdens het persgesprek na afloop van de thriller bij te komen achter de desk. "Het was een geweldige wedstrijd en ook een topprestatie van ons team. Verbazingwekkend om hier in Eindhoven vier keer te kunnen scoren! Uiteindelijk is het toch frustrerend om te zien dat dit tot een gelijkspel heeft geleid. Zowel het spel als deze uitslag bliijft hoopgevend voor de return in Kopenhagen.

Roger Schmidt heeft een mooie wedstrijd gezien, maar is niet van slag door de 4-4 eindstand. "Ooit heb ik ook Europees deze uitslag gehaald met Bayer Leverkusen tegen AS Roma. We moeten veel lering van het wedstrijdverloop trekken. In de eerste helft ging veel niet goed, ondanks de uitgebreide analyse over dit team. FC Kopenhagen is technisch sterk, speelt op de omschakeling met intelligent voetbal. Maar blijkbaar dachten we de Denen met 80% ook wel op de knie te krijgen. Als je alleen maar loopt te joggen in plaats van te sprinten, kom je overal te laat. En dat gebeurde dan ook in de eerste helft.

De rust was hét moment om bij te kunnen sturen. Noni Madueke en Joey Veerman zaten niet goed in de wedstrijd, oogden ook wat aangeslagen en die heb ik gewisseld voor Ritsu Doan en Eran Zahavi. Ik vertelde het team dat ze een goed vervolg alleen maar konden verdienen als ze veel meer intensiteit in de wedstrijd zouden steken. En dat zag ik terug; we hadden grote delen van de tweede helft Kopenhagen teruggedrukt op eigen helft. Helaas hebben we door een paar fouten ook in deze 45 minuten een goal weggegeven."

Schmidt was ook tevreden over de fans, die in de tweede helft achter het team gingen staan. "Ook hier heb ik in de rust met spelers over gehad. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor de goede sfeer in het stadion met hun prestatie en niet de fans. De spelopvatting in de tweede helft sloeg meteen over op het publiek en zij hebben de spelers ouderwets fanatiek gesteund."

Laatst bijgewerkt : 11 mrt 2022 - 0:13