Home > Nieuws > CL: PSV knokt zich naar play-offs

CL: PSV knokt zich naar play-offs

De Jong matchwinner met het hoofd

10 aug 2022 - Bron: NOS Teletekst

PSV is doorgedrongen tot de play-offs van de Champions League.Na de 1-1 bij AS Monaco had het een verlenging,flink wat doorzettingsvermogen en een portie fortuin nodig om in eigen huis met 3-2 te winnen van de sterkere Monegasken.

De Eindhovenaren oogden aanvankelijk zeer nerveus en moesten de regie aan de tegenstander laten.Er was nog maar bar weinig goed gegaan toen Veerman na een mooie aanval plots de 1-0 binnenschoot.

Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg PSV echt een beetje vat op het duel en zette Veerman de ploeg bijna op een 2-0 voorsprong.Monaco stichtte ook gevaar middels Ben Yedder,maar keeper Benítez redde bekwaam.

In de tweede helft voerde Monaco de druk flink op.Maripán had al eens op de paal gekopt,toen hij uit de kluts 1-1 maakte.Even later counterde Ben Yedder naar de 1-2 en leek PSV geslagen.

Met nog een minuut voor de boeg kopte Gutiérrez echter plots de 2-2 binnen. Het stadion kolkte en PSV geloofde er weer in.Desondanks waren de bezoekers in de verlenging aanvankelijk weer veel gevaarlijker:Embolo kopte op de lat.

In de tweede helft van de verlenging kopte De Jong op aangeven van Teze de 3-2 binnen.Het was vervolgens voor PSV nog elf minuten alle hens aan dek,maar de play-offs werden gehaald.Daarin is het Schotse Rangers de tegenstander.