Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Oude glorie: Interview met Berry van Aerle

Oude glorie: Interview met Berry van Aerle

9 mrt 2023 - Door: MD

Hubertus Elisabert Hendricus (Berry) van Aerle wordt geboren op 8 december 1962 in Helmond. Als voetballer zal hij zich ontwikkelen als een rechtsback en verdedigende middenvelder.

 

WK) Hoe was uw gezinssituatie thuis, welke schoolopleiding heeft u gedaan, hoe oud was u toen u met voetballen begon, welke elftallen heeft u doorlopen bij HVV Helmond en op welke positie(s) speelde u toen?

BvA) Gezinssituatie thuis is vader moeder een broer en drie zussen. Schoolopleiding heb ik LTS gedaan richting bouwkunde. Met mijn 6 jaar ben ik begonnen met voetbal bij HVV Helmond. De elftallen de benaming dat was vroeger anders dan nu, P1 en zo noemde ze dat en ik ben daar door gegaan tot uiteindelijk het eerste elftal van HVV Helmond.

 

WK) U wilde eigenlijk timmerman worden en heeft nog gewerkt in een kippenslachterij?

BvA) Timmerman op school noemde ze dat bouwkunde. De kippenslachterij dat was in Asten dat heb ik niet lang gedaan want ik kon er niet tegen, dat was niet mijn ding.

 

WK) Uw broer Leo voetbalde ook en schijnt veel talent te hebben gehad, alleen een kapotte meniscus zorgt dat hij vroegtijdig moest stoppen. Had hij net als u anders zonder die blessure het betaald voetbal niveau gehaald?

BvA) Mijn broer Leo is ouder dan ik. Die kon ook goed voetballen, hij was een echte linksbuiten vroeger. Door zijn blessure heeft hij moeten afhaken, hij was een kleine maar een snelle linksbuiten en hij kon echt wel goed voetballen. Of hij zonder die blessure ver zou zijn gekomen tot profvoetballer dat kun je achteraf nooit zeggen.

 

WK) Kunnen we zeggen dat u uit een voetbalfamilie komt? Uw vader voetbalde voor Helmondia '55 en was later trainer van onder meer Overloon. Uw broer Leo voetbalde, uw moeder bewaarde krantenknipsels, foto's en brieven van uw actieve voetbalcarrière.

BvA) Mijn vader is ook amateur scheidsrechter geweest. Voetbal dat zat wel bij ons in de familie. Mijn moeder en mijn vrouw hielden de plakboeken bij.

 

WK) Voetbalclub HVV Helmond heeft veel voor u betekent, u voetbalt daar samen met uw vrienden Hans Vincent en Hans Meeuwsen die later ook in het betaalde voetbal actief zijn. Uw vrouw Willeke ontmoet u bij HVV Helmond, zij voetbalde in het vrouwenteam. U bent door dan PSV vedette en mede-Helmonder Willy van der Kuijlen ontdekt bij HVV Helmond. Is er nog altijd contact/vriendschap met Hans Vincent en Hans Meeuwsen?

BvA) Dat is nooit helemaal bekend geweest, maar Willy van der Kuijlen woonde ook in Helmond vlak bij mijn huis. Willy had een sportzaak in Helmond en daar trof ik hem wel eens als hij in de winkel stond. Willy voetbalde zelf ook nog en ik denk dat het via hem gegaan is. Bij HVV kende hij ook Hans Vincent en Hans Meeuwsen en zo heb ik daar bij PSV een testwedstrijd gespeeld. Ik denk dat Willy van der Kuijlen door heeft gegeven aan PSV dat er bij HVV wat talent rondliep.

WK) Ontving u veel steun vanuit uw familie, waren zij fanatiek dat zij er vaak bij waren bij wedstrijden, werd ernaast het voetbal ook gezegd dat een opleiding belangrijk was?

BvA) Ja absoluut. Mijn vader werkte bij Philips. Hij ging zaterdags altijd voor zichzelf venten en kocht een bakfiets vol verse bloemen. Hij was echt van de bloemen en planten. Hij zag in de jeugd niet altijd mijn wedstrijden, maar als hij kon dan kwam hij. Mijn moeder was er wel altijd bij. Bij PSV waren mijn ouders de thuiswedstrijden er later altijd bij. Uitwedstrijden niet altijd.

 

WK) Wanneer u 18 jaar bent wordt u mede door een brief uitgenodigd bij PSV voor een testwedstrijd. U schijnt vol van zenuwen te zitten en zegt dat u linksbuiten bent. Uiteindelijk pakt het goed uit en u wordt aangenomen. Welke trainer(s) kreeg u als eerste bij PSV en welke elftallen heeft u gehad alvorens u bij de A selectie kwam.

BvA) Bij Jong PSV (dat noemde ze PSV 2) daar ben ik linksback geworden en was Jan Reker mijn trainer en dat zelfde jaar debuteerde ik in het eerste elftal en daar was Thijs Libregts de hoofdtrainer. Onder Jan Reker en Thijs Libregts ben ik eigenlijk doorgebroken.

 

WK) Seizoen 1981-1982 debuteert u voor PSV en heeft u achtereenvolgens Thijs Libregts, Jan Reker, Hans Kraay sr en Guus Hiddink als trainer. Tot het seizoen 1985-1986 voetbalt u veel wedstrijden in het eerste elftal van PSV. Dan komt Erik Gerets die eerder bij Standard Luik, AC Milan en MVV voetbalde naar PSV en hij verovert een basisplaats ten koste van u, was dat een teleurstelling?

BvA) Eric Gerets was toen de beste rechtsback van de wereld. PSV kon hem toen overnemen van MVV en het is dan een teleurstelling dat je dan weet dat je je plaats gaat kwijt raken. Wel zat ik bij PSV achter de beste rechtsback van de wereld, daar zag ik wel wat positiefs in maar ik wilde wel voetballen.

 

WK) Na aanvang van het seizoen 1986-1987 wordt u na enkele wedstrijden voor PSV samen met Frans van Rooij verhuurd aan het Belgische Antwerp FC uitkomende in de Belgische Eerste Klasse. Hoe werd door de leiding van PSV gezegd dat een verhuur noodzakelijk was of kwam u er zelf mee?

BvA) Het verhuur is via Kees Ploegsma sr. gegaan. Qua reistijd was dit goed te doen, in een klein uurtje was ik bij het stadion (dat vooraan in Antwerpen ligt). Ik reed dan samen met Frans van Rooij, die woonde destijds in Geldrop.

 

WK) U komt ingaande het seizoen 1987-1988 terug naar PSV daar waar Frans van Rooij bij Antwerp FC blijft. In eerste instantie ziet u een terugkeer niet direct zitten. Nu voetbalt u dan ineens samen met Erik Gerets in één elftal en er ontstaan gouden tijden bij PSV. Het elftal stond als een huis en u was vast basisspeler. Wat was de kracht van Guus Hiddink samen met Hans Dorjee?

BvA) Het komt omdat Willy van de Kerkhof een beetje op zijn einde liep, toen ben ik rechtermiddenvelder geworden. Eric Gerets rechtsback, ik rechtermiddenvelder en Gerald Vanenburg rechtsbuiten. Ik wilde niet terug omdat ik dacht ik kom niet aan spelen toe omdat Eric Gerets hier was. Guus Hiddink wilde mij terug hebben en ik had nog een contract. De voorbereiding op het seizoen 1987-1988 wonnen we bijna niks en daarna begon het ineens te draaien.

Tegenwoordig heb je 5/6 trainers, dat was toen niet. Er kwam nog een looptrainer bij en dat was het. Guus Hiddink en Hans Dorjee vormden een hele goede eenheid. Guus Hiddink was de baas en het klikte goed. Hans Dorjee was de spil en die gaf ook zelf vaak trainingen. Een goede eenheid hadden die twee met de staf en de verzorgers, maar alles was wel kleiner dan in deze tijd.

 

WK) U voetbalt na trainer Guus Hiddink nog onder de trainers Engelsman sir Bobby Robson en Hans Westerhof en Aad de Mos. Uiteindelijk zijn er voor u bij PSV vijf landstitels, drie KNVB Bekers, één Nederlandse Supercup en één keer de Europa Cup 1. Berry van Aerle mag dus met recht een PSV icoon genoemd worden.

BvA) Ja dat weet ik niet dat mogen andere zeggen. Ik heb eigenlijk maar één club gehad (PSV) op een kort verhuur aan Antwerp FC na en Helmond Sport toen ik weg moest bij PSV. Ik ben een echte club man, ik werk nog bij de club en met voetballen mee gerekend ben ik 37 jaar bij PSV. Mooi omdat allemaal te horen, maar ik zal het zelf niet roepen.

 

WK) Heel veel hoogtepunten voor u bij PSV, maar hoe kijk u tegen het mislopen van de Wereldbeker tegen Nacional uit Uruguay en de Europese Supercup tegen KV Mechelen? Seizoen 1992-1993 heel het seizoen bovenaan gestaan, uiteindelijk gaat het mis na de bommelding in Dordrecht en uiteindelijk wordt Feyenoord kampioen, er wordt gesuggereerd dat de chemie van de selectie niet direct meer goed was, u kijkt u terug op dit seizoen?

BvA) Natuurlijk elke prijs die je mis loopt is een teleurstelling. De Wereldbeker dat ging mis en ik miste één van de penalty’s. Er waren er meerdere die een penalty miste, maar als ik aan de beurt moet komen dan toch moet die bal er eigenlijk gewoon in. Als je die Wereldbeker gewonnen had dat staat wel voor altijd. We zijn ook jaren op rij kampioen geweest en ja seizoen 1992-1993 viel het verkeerd voor ons dat is ook inherent aan voetbal. Als je wint is alles koek en ei, je kunt niet altijd kampioen worden. Er ontstaan scheurtjes en er ontstaat soms ook eens ontevredenheid en dat is allemaal van invloed.

 

WK) U voetbalt samen met Romario en komt met de uitspraak dat als hij niet veel traint dat dat voor u niet veel uitmaakt als hij maar scoort in het weekend. Wel zijn er andere selectie spelers die er veel moeite mee hebben dat Romario wel eens een training oversloeg.

BvA) Ik had er geen moeite mee want hij maakte in wedstrijden genoeg doelpunten en zo verdiende Romario ook voor mij een premie. Ik kon me er niet druk om maken, ik was er voor mezelf en voor het team. Als Romario niet komt trainen of hij komt te laat dat is iets voor de staf om daar mee te handelen.

 

WK) In het top seizoen 1987-1988 is tijdens de halve Finale Europa Cup 1 tegen Real Madrid Emilio Butragueño uw directe tegenstander. Heeft u hem na de wedstrijden ooit nog eens gesproken of tegen gekomen. Het waren mooie duels tussen jullie beide.

BvA) Butragueño die heb ik nooit meer gezien. Ik heb één keer een interview van hem gelezen dat hij daar in zei dat hij van Aerle niet kende voor de wedstrijd, maar mij naderhand nooit meer zou vergeten. De tweede keer tegen Real Madrid het seizoen er op had ik Hugo Sánchez de Mexicaan als tegenstander.

 

WK) Zijn er in uw PSV tijd als voetballer in uw top periode ooit clubs uit de grotere Europese competities geweest die naar u geïnformeerd hebben om een stap naar het buitenland te maken? Of zijn er eventueel contacten geweest en heeft u ooit overwogen om een stap hogerop te maken?

BvA) Ik heb nooit echte interesse gehad van buitenaf. Er is ooit wat sluimerende interesse van Benfica geweest, maar ik speelde bij PSV in de top. PSV was toen Europese top. Ik was ook nog international geworden, ik hoefde ook niet weg ik zat goed bij PSV.

 

WK) Het seizoen 1994-1995 vertrekt u dan bij PSV. Hoe was u kenbaar gemaakt dat u elders moest gaan voetballen? Er was sprake van een grote schoonmaak. Onder voorzitter Bill Maeyer en dan trainer Aad de Mos vertrekken dan naast u, Wim Kieft, Adri van Tiggelen, Erwin Koeman, Jan Heintze en de dan gestopte Hans van Breukelen. U kunt dan naar Osasuna en dan Eredivisie club NAC Breda, maar uiteindelijk kiest u voor Helmond Sport. Wat gaf de doorslag om voor Helmond Sport te kiezen? Onder trainer Adrie Koster en met uw jeugdvrienden Hans Vincent en Hans Meeuwsen is er dan een 13e plaats met Helmond Sport. Tevens voor u uw laatste seizoen als betaald voetballer, hoe ervaarde u uw laatste seizoen en wat was de reden dat u was gestopt?

BvA) Aad de Mos was de trainer en Bill Maeyer de voorzitter en er moest een man of 7 weg dat noemden ze een 'grote schoonmaak'. Dat ging toen niet zo geheel netjes. Ze gooiden het op onze oudere leeftijd en blessuregevoeligheid. Wel frappant was dat ze na mijn vertrek Jan Wouters contracteerde die ouder is dan ik. Ze wisten niet goed hoe ze het moesten brengen, ze hadden beter kunnen zeggen Berry je bent wat veel geblesseerd geweest de laatste jaren dan was dat wat netter geweest. Ik heb daar nooit iets slechts van gezegd in kranten of zo, gewoon 'grote schoonmaak' en ja daar zat ik ook tussen.

Osasuna heb ik ook toen horen vallen, maar ik kon naar Helmond Sport. Ik zag dat niet zitten om met mijn blessures zo naar Spanje te gaan en zo koos ik voor Helmond Sport. Toen bleek na een jaar wel dat het niet goed was met mijn knie.

Adri Koster was toen trainer van Helmond Sport en ik kende hem nog van mijn tijd bij PSV en dat was wel een pluspunt, Adri is een prima gast. Ik ben bij Adri Koster toen thuis geweest en die heeft daar wel een stem in gehad voor mijn overstap naar Helmond Sport.

Ik kwam Hans Vincent en Hans Meeuwsen weer tegen bij Helmond Sport vandaar dat ik ook graag die stap maakte. Osasuna zag ik niet zitten en bij Helmond Sport speelde mijn twee jeugdvrienden.

 

WK) U maakt op 14 oktober 1987 uw debuut voor het Nederlands elftal in een uitwedstrijd tegen Polen die met 0-2 wordt gewonnen. Een geweldig debuut voor u met twee voorzetten op Ruud Gullit die zo tweemaal scoort. U komt uiteindelijk tot 35 interlands en op het gewonnen EK van 1988 speelt u alle wedstrijden. Naast het EK van 1988 maakt u ook deel uit van de selecties van het WK in 1990 en het EK in 1992. Hoe was uw samenwerking met bondscoach Rinus Michels en welke bondscoaches heeft u nog meer gehad? Het WK van 1990 en het EK van 1992 hoe kijkt u daar op terug?

BvA) Voor mij was de samenwerking met Rinus Michels goed, elke trainer die mij opstelt is een goede trainer. Rinus Michels stelde mij op en ik was onder hem onomstreden in het Nederlands elftal. Ik heb Leo Beenhakker ook als bondscoach gehad, Dick Advocaat dat weet ik niet meer helemaal zeker.

Het WK van 1990 in Italië waren we met het zelfde team als in 1988, maar het was eigenlijk geen eenheid meer. Het was dat ze Johan Cruijff als bondscoach wilde en dan konden de spelers stemmen, maar daar ben ik niet bij geweest. Vanwege alle heisa rondom het team was dat toernooi gedoemd te mislukken. We gingen er uit tegen Duitsland in Milaan, het zat niet meer zo stevig in elkaar als in 1988.

In 1992 het EK in Zweden hadden we een goed toernooi gespeeld, we verloren met penalty’s van Denemarken. Ja één van de beste spitsen van de wereld Marco van Basten die kan ook in zo'n penalty serie missen ook dat is voetbal.

 

WK) Na uw periode bij Helmond Sport keert u terug bij de amateurs van HVV Helmond, hoe lang heeft u daar nog gevoetbald en welke elftallen? Komt u tegenwoordig nog wel eens bij HVV Helmond?

BvA) Na mijn jaar bij Helmond Sport ben ik terug gegaan naar HVV. Daar heb ik nog een jaar of 4 gevoetbald en heb ik nog in het eerste elftal gespeeld. Daarna ben ik een vriendenteam gaan spelen met o.a. Hans Vincent en Hans Meeuwsen er ook weer bij.

Ik ben al lang niet meer geweest bij HVV, maar het is ook niet meer de club die het was. Met de scouting ben ik altijd onderweg, zo kom ik er incidenteel nog eens een keer om een biertje te drinken, maar heel weinig.

 

WK) Heeft u uit uw actieve voetbalcarrière vrienden overgehouden of goede contacten? Wie was misschien in de voetballerij uw idool?

BvA) Vrienden niet maar wel bekenden. Antwerp FC eigenlijk niet ik ben daar maar een goed half jaar geweest, kom er nog wel eens ooit om te scouten. Bij PSV hier zie ik nog weleens oud collega voetballers, Stan Valckx, Erwin Koeman, Jan Heintze, Gerald Vanenburg. Hans van Breukelen en Wim Kieft zie ik nog regelmatig. Met Wim Kieft doe ik het EK 1988 Theater tour. Recent nog gedaan met Wim in de cacao fabriek in Helmond, zo doen we dat op locatie een keer of 20 per jaar. Verder zie ik Huub Stevens nog regelmatig.

Gerald Vanenburg was één van de slaapmaatjes bij toernooien of Europese wedstrijden. Ik kon met iedereen goed overweg nooit met iemand problemen.

 

WK) Helmond en PSV dat heeft voor altijd een bijzondere verbinding. Door oud voetballers uit Helmond zoals Willy van der Kuijlen, Willy en René van de Kerkhof, Wilfred Bouma, Hans Gillhaus en u Berry van Aerle. Alle uitkomend voor PSV en Oranje dat moet toch een bijzonder gevoel geven?

BvA) Ja klopt Hans Gillhaus is ook in Helmond geboren en daarna naar Den Bosch gegaan of Oss ergens in die buurt woonde hij. Verder Willy van der Kuijlen en de Kerkhofjes, Bouma zijn echte Helmonders. De jongstleden overleden Rob Landsbergen was ook een echte Helmonder.

Allemaal op Rob Landsbergen na hebben ze het Nederlands elftal gehaald. Helmond werd daar vaak mee geassocieerd en daar mag de stad best trots op zijn.

 

WK) U heeft als voetballer diverse bijnamen gekregen zoals Turbo Berry vanwege uw snelheid, Ratje vanwege kattenkwaad uit uw jeugdjaren. Daarnaast ook Sheene vernoemd naar motorcoureur Barry Sheene. Wie was degene die aan u de bijnaam Sheene gaf?

BvA) Sheene omdat ik heel snel was en Hans Segers bracht er Berry Sheene in en later hebben andere dat overgenomen. Ratje dat kwam door Jan Reker die me zo noemde.

 

WK) We kunnen niet zeggen dat u na het voetbal in het zogenaamde zwarte gat kwam want u bent vaak in diverse functies nog aanwezig geweest. Bekend is dat u in Helmond een periode postbode bent geweest. Dit is zelfs op televisie geweest met het programma de regenjas van Harry Vermeegen. Hoe lang heeft u dit gedaan als postbode?

BvA) Ik heb ongeveer iets langer dan een jaar als postbode gewerkt. Ik zat toen in een soort voetbal WAO en in de kantine bij HVV zaten we met een man of vijf waarvan er eentje bij de Post werkte. Hij zei dat ze nog mensen zochten en zo ben ik daarmee in contact gekomen want ik wilde wel iets gaan doen. Sollicitatie gesprekje gehad en aangenomen voor 10 uur in de week.

 

WK) In Helmond bent u Prins Carnaval in het jaar 2000 als Prins Briek de 27ste. Hoe heeft u dat ervaren?

BvA) Briek is een steen, en ja dan heb je de keienbijters. Was een super leuke ervaring en heel leuk omdat te doen. Er zat een heleboel publiciteit om heen, Barend en van Dorp, Omroep Brabant, de Nederlandse pers. Daar hadden de Keienbijters, wat toch een grote club is, op zo'n manier nog nooit mee te maken gehad. Maar ik vond het super, dat had ik nooit willen missen.

 

WK) Voor Stadsradio Helmond bent u enige tijd voetbalanalist. Was dat puur voor de wedstrijden van Helmond Sport en hoelang heeft u dat gedaan?

BvA) Ik ging wel eens naar wedstrijden van Helmond Sport mede om Hans Vincent en Hans Meeuwsen. Daarna ben ik door Arnold Otten verslaggever van stadsradio een paar keer mede verslagever geweest van uitwedstrijden van Helmond Sport. Zo is er voor mij dat beroemde zwarte gat niet geweest.

 

WK) U komt terug bij PSV als eerst supporterscoördinator. Wat hield dat in en hoelang heeft u dat gedaan?

BvA) Eigenlijk alles wat met supporters te maken heeft, bij wedstrijden, met toegangskaarten, stadionverboden bij houden. Kijken wat ze gedaan hadden, alternatieve straffen die supporters konden doen bij een licht vergrijp, uren laten werken in het stadion. Of als supporters bij Europese wedstrijden problemen hadden met hun paspoort of toegangskaart, dan kwamen ze bij mij.

Ik had ook met de harde kern te maken, maar bij die mannen kon ik weinig fout doen. Dit alles heb ik denk ik een jaar of 8 a 9 gedaan. Ik ging dan in het uitvak tussen onze supporters staan. Ook begeleidde ik dan de bussen vanuit de volgauto.

 

WK) Uiteindelijk wordt u scout bij PSV. Wanneer bent u daarmee gestart en hoe heeft u zich daar in ontwikkeld? Wie heeft u in dit werk in het begin bijgestaan? Ben u hier nu fulltime mee bezig?

BvA) Daar is geen cursus voor. Ik ben met Willy van der Kuijlen en Klaas van Balen mee geweest en zo langzaam groei je in het wereldje in. Zo ga je een eigen visie ontwikkelen en kijk op spelers. Ik ben in 2000/2001 weer bij PSV begonnen en op een gegeven moment scout geworden.

 

WK) Wat houd het scoutingswerk voor u zo allemaal in en waar gaat u, naast Nederland, overal heen om spelers te bekijken? Zijn er spelers die u persoonlijk gescout heeft en die later het eerste elftal van PSV hebben gehaald? Hoe vaak hebben jullie zoals club vergadering over de uitkomst van het scoutingswerk als ook wat voor type nieuwe speler gevonden dient te worden?

BvA) Scouten dat doen we met een team van negen man. Van Arias tot Angelino tot Wijnaldum, wij hebben ze bekeken. En Arias gingen wij een laatste keer bekijken op een toernooi in Toulon dat een week duurt en diverse hebben hem dan gezien en dan heb je meerdere meningen en zo kom je tot een conclusie of hij bij PSV past. Verder  is het heel belangrijk is een speler financieel haalbaar. Vaak hoor je in de volksmond waarom haalt PSV die niet, dat kan ook zijn of de speler wil niet of hij is niet te betalen. Huren wordt ook ooit negatief over gedaan, maar anders kun je soms gewoon een speler niet altijd halen. Daarom is jeugdscouting heel erg belangrijk voor een club en zo eigen spelers door te laten groeien tot het vereiste niveau van PSV 1.

 

WK) Theo Maassen is een fanatieke fan van u. Hoe is uw band met hem? Kunnen we hier spreken van een soort vriendschap? Wanneer hij in een voorstelling over u spreekt wordt daarvoor door hem ingelicht?

BvA) Dat heeft hij van te voren gevraagd. Ik heb gezegd als je me niet helemaal door het slijk haalt en ik mag komen kijken dan vind ik het prima.  Theo was fan van mij zei hij, dat is een cabaretier dus je weet nooit helemaal of dat waar is. Hij was fan van mij en van PSV.

 

WK) Berry van Aerle de Musical wordt 10x gespeeld in het Speelhuis in Helmond. Hoe heeft u dit ervaren.

BvA) Dat waren lokale mensen die auteurs waren en die vroegen of ze een keer met mij mochten praten en vertelde dat ze een musical van mij wilde maken.

Ik vroeg me af hoe willen jullie dat doen, een paar interviews en we weten een beetje wat je allemaal gedaan hebt. Ik vond het prima zolang ik zelf maar niet mee hoefde te doen. Achter bleek het een succes want het was 11 keer uitverkocht. Ben zelf een paar keer gaan kijken omdat er bekenden kwamen of om de (landelijke) pers te woord te staan.

 

WK) U heeft bij PSV met grote voetballers gevoetbald die zeer belangrijk waren voor PSV, als Willy van der Kuijlen, Pim Doesburg, Jung Moo Huh, Gerrie Dijkstra, Adri van Kraaij, Piet Wildschut, Ruud Gullit, Hans van Breukelen, René van der Gijp, Glenn Hysén, Ronald Koeman, Gerald Vanenburg, Willy en René van de Kerkhof, Romario, Gheorghe Popescu, Frank Arnesen, Sören Lerby, Wim Kieft, Hallvar Thoresen, Jurrie Koolhof, Huub Stevens, Ernie Brandts, Jan Poortvliet, Michel Valke, Erwin Koeman, Jan Heintze, Erik Gerets, Ivan Nielsen, Jan Wouters, Arthur Numan, Ernest Faber, Adri van Tiggelen, Stan Valckx, Kalusha Bwalya, Flemming Povlsen, Juul Ellerman.

Na zo'n lang dienstverband bij PSV voetbalt u met veel voetballers samen met een groot PSV verleden dat is historisch mooi.

BvA) Met Willy van der Kuijlen heb ik in het begin nog een paar wedstrijden samen gespeeld. Eerst de lichting van Kees Rijvers en Thijs Libregts. Daarna de lichting onder Jan Reker en de eerste keer de periode van Guus Hiddink bij PSV.

Met Ronaldo heb ik niet samen gevoetbald, toen was ik niet meer bij PSV. Veel namen, ik heb zo'n 13 a 14 jaar bij PSV gevoetbald dan krijg je nog al wat medespelers in die periode. Ben zelf eigenlijk vaak basisspeler geweest totdat Aad de Mos me naar de bank dirigeerde.

 

WK) Berry van Aerle een groot icoon van PSV mag ik u bedanken voor dit interview.

BvA) Graag gedaan.

Eerder uitgebrachte verhalen in de rubriek 'Wat eens d'oude glorie' zijn te vinden via www.supver-psv.nl/nl/nieuws/dossiers/oude-glorie.html.

 

Walter Kuijpers 

Laatst bijgewerkt : 14 mrt 2023 - 14:44