PSV wint ook de eerste 'topwedstrijd in de eredivisie

Opnieuw de nul voor Benitez

27 sep 2023 - Door: Noel Van de Laar & WJS
De Twaalfde Man

Go Ahead Eagles is er vanavond niet in geslaagd te stunten tegen koploper PSV. Na een 1-0 ruststand stond er na negentig minuten een afgetekende 3-0 op het scorebord. Twee goals werden gemaakt door Luuk de Jong, beiden op aangeven van Jordan Teze. Daarmee staat Luuk de Jong eerste op de topscorersranglijst van de Eredivisie deze eeuw. Tussen de twee goals van aanvoerder Luuk de Jong scoorde Guus Til kort na de rust de 2-0, op aangeven van Patrick van Aanholt.

Door: Noël van de Laar

Hoewel trainer Peter Bosz voorafgaand aan het duel met Go Ahead Eagles nog hoog leek op te geven van vanavonds tegenstander bleek dat in de praktijk niet geheel terecht. De bezoekers uit Deventer speelde zeer compact en kwam nauwelijks van de eigen helft af. De bezoekers die een open en aanvallende wedstrijd hadden verwacht kwamen dus van een koude kermis thuis. Het dit seizoen nog zeer verrassende Go Ahead Eagles, dat voorafgaand aan de wedstrijd vanavond op een verdienstelijke zesde plek stond, leek geleerd te hebben van de wedstrijd die PSV nog geen week geleden in Londen op de mat legde. De ploeg van Rene Hake wilde zich niet gewillig naar de slachtbank geleid worden en besloot de motor uit het Eindhovense aanvalsspel te willen te halen. Dat lukte in de eerste helft beter dan in het tweede deel.

PSV leek dan ook met name in het eerste deel moeite te hebben met het fysieke spel van de Deventenaren. Het leverde in de eerste twintig minuten slechts tot twee kansen voor de thuisploeg, waarbij de tweede kans ook direct tot doelpunt werd gepromoveerd. Gerrit Nauber verloor Luuk de Jong een ogenblik uit het oog, net nadat Jordan Teze de voorzet richting het hoofd van de spits zag gaan. De kans werd feilloos verzekerd door de bal via de grond richting de kruising te sturen, onhoudbaar voor keeper Jeffrey de Lange. De goal leek het defensieve spel van Go Ahead Eagles niet te ontregelen, het restant van de eerste helft werd in een te laag tempo uitgespeeld zonder al te veel grote, uitgespeelde kansen.

De tweede helft begon PSV een stuk voortvarender. De ploeg van Peter Bosz kwam dan ook flitsend uit de kleedkamers. Het was duidelijk dat Peter Bosz de wedstrijd graag zo snel mogelijk in het slot zag verdwijnen en dat ging het team aardig af. Na nog geen vier minuten verdubbelde Guus Til op aangeven van Patrick van Aanholt al glijdend de voorsprong, niet veel later gevolgd door een identieke kopgoal van Luuk de Jong, opnieuw op aangeven van Jordan Teze. De vandaag als rechtsback spelende Teze wist de spits meermaals goed te bereiken vandaag en met een iets scherper afgesteld vizier van Luuk de Jong had het vandaag zomaar een identieke hattrick kunnen zijn.

Die hattrick bleef echter uit, niet lang na de beslissende 3-0 bracht Peter Bosz in twee instanties eerst Johan Bakayoko en Malik Tillman in voor Guus Til en de vanavond opnieuw teleurstellende Hirving Lozano. Tien minuten later mochten ook Luuk de Jong, Andre Ramalho en Noa Lang zich melden aan de kant. Het drietal werd vervangen door Ricardo Pepi, Shurandy Sambo en Yorbe Vertessen.

Kort nadat Ricardo Pepi inviel leek hij de 4-0 nog te maken. Weggestuurd vanuit buitenspelpositie werd zijn treffer echter afgekeurd nadat de grensrechter vlagde voor buitenspel. Daarmee heeft PSV opnieuw de nul gehouden en bovendien opnieuw een overwinning geboekt. Aanstaande zaterdag wacht op hetzelfde tijdstip als vandaag, 18:45, opnieuw een thuiswedstrijd als FC Volendam op bezoek komt. Dinsdagavond wacht dan vervolgens Sevilla in de tweede groepsfasewedstrijd in de Champions League.

Laatst bijgewerkt : 4 okt 2023 - 16:29