Home > Nieuws > PSV scoort 5x maar "verliest" toch

PSV scoort 5x maar "verliest" toch

Ruime overwinning PSV, blessure Robben zorgt voor smet

11 apr 2004 - Door: RD

PSV heeft vanmiddag thuis tegen Groningen een ruime 5-0 overwinning behaald maar heeft toch geen goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden, op weg naar de voorbereiding voor de zware uitwedstrijd tegen Newcastle United in de kwartfinales van de UEFA Cup.
Dit alles heeft natuurlijk te maken met het geblesseerd uitvallen van de net herstelde Arjen Robben.
Wederom was het de hamstring die tijdens de wedstrijd roet in het eten gooide, naar het zich nu laat aanzien zit de nieuwe blessure op een iets hogere plek maar opgeteld moet PSV er zeer ernstig rekening mee houden dat Arjen Robben dit seizoen het PSV shirt niet meer in een officiële wedstrijd zal dragen.

De wedstrijd zelf gaf overigens wel hoop voor de PSV-Supporters, ook zonder Robben had PSV weinig moeite met het zwak spelende FC Groningen, zelfs het dramatische fluiten van scheidsrechter v. Egmond kon daar niets aan veranderen. Waar PSV in de eerste helft 2 zuivere penalties werden onthouden kon Kezman tot 2x toe vrij inkoppen.
Ook in de tweede helft wist Kezman dit keer met het been te scoren na goed voorbereidend werk van de wederom sterk spelende Mark van Bommel.
Ook in deze helft werd PSV wederom een zuivere penaltie onthouden waarna Robben, toen net ingevallen, een gele kaart moest incasseren na het uiten van zijn terechte frustraties.
Jan Vennegoor of Hesselink die mocht invallen voor de geblesseerde Robben bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt na wederom een goede voorzet van Mark van Bommel. Uiteindelijk was het Johan Volanthan die de 5-0 binnenschoot na een goede en snelle combinatie tussen Mark van Bommel en de Koreaan Lee.

Met deze 5-0 in de benen, geconcentreerd spel en een in vorm zijnde Mark van Bommel en Ji-Sung Park mag PSV met enig zelfvertrouwen afreizen naar Newcastle.