PSV een beetje nonchalant, maar wint wel van NEC

PSV boekt ruime overwinning op NEC

19 feb 2005 - Door: ES
Guus Hiddink

Aanstaande dinsdag speelt PSV de belangrijkste wedstrijd in jaren; dan staat de ploeg tegenover AS Monaco in de tweede ronde van de Champions League. Ondertussen probeerden de Eindhovenaren vanavond geen steek te laten vallen in de race om het kampioenschap. PSV kreeg NEC op bezoek, maar zou geen misstap begaan. De ploeg won uiteindelijk met 4-1.

Aan het begin van de wedstrijd nam PSV direct het initiatief, waardoor NEC zich liet terugdringen. Het eerste doelpunt viel, toen Philip Cocu met een schijnbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been zette. Vervolgens passte hij vooruit naar Park, die een gaatje gevonden had tussen de verdedigers. Met een droge schuiver in de rechterhoek rondde de Koreaan koeltjes af.

Vervolgens bleef het lange tijd rustig, tot de PSV-supporters vlak voor rust op een tweede treffer werden getracteerd. Beasley, die inviel voor de uit voorzorg gewisselde Vogel, schoof de bal randje zestienmeter in de rechterhoek.

Na die treffer werd PSV, tot ergernis van Guus Hiddink, nonchalant en stond het elftal verlamd en als los zand op het veld. Geklungel in de defensie bracht de bal uiteindelijk voor de voeten van Boutahar, die de opspringende bal hard langs doelman Gomes volleerde.

Even leek NEC in 'meer' te geloven, totdat PSV een volgende kans benutte om de wedstrijd de das om te doen. Lee mikte de bal op Vennegoor, die de pass professioneel in de lange hoek kopte en zo zijn veertiende doelpunt van het seizoen meepikte.

De 4-1, eveneens een kopbal, viel een paar minuutjes later, toen de inkomende Ooijer een welgemikte vrije trap van Bouma in het doel werkte. Zodoende bleef gevreesd puntverlies uit en kunnen de spelers zich met een goed gemoed gaan richten op de wedstrijd van aankomende dinsdag.