Fluiten tegen de play-offs (regelverslag acties)

Actie tegen de play-offs

15 jan 2006 - Door: DvG

Vandaag zijn in het stadion van Sparta 1000 fluitjes uitgedeeld (800 thuisvakken en 200 uitvak). Dit als actie tegen de uitvoeringsmaatregelen rond de play-offs.

Alle fans hebben ook een pamflet in de handen gedrukt gekregen met het verzoek om allleen de eerste 15 minuten te fluiten en zeker te stoppen met fluiten als de scheidsrechter de wedstrijd stillegt.

16:35 uur Na 5 minuten heeft de speaker al gewaarschuwd
16.40 uur Het volume van het gefluit wordt minder (op de radio)
16:42 uur De vertegenwoordigers van de SV en PFU zijn al voorzichtig begonnen met de fans tot rust te manen
16:43: Het hele stadion hangt ook vol met anti play-off spandoeken
16:45 De wedstrijd is nu 12 minuten oud. Over drie minuten zou de actie afgelopen moeten zijn
16:48: Na precies 15 minuten op het scorebord werd de actie beëindigd: EEN GROOT SUCCES!!!!!!!!
16:49: Daarna brak een "Voetbal is van ons" spreekkoor los in het uitvak!
16:50: En toen werden alle fluitjes naar beneden voor in het uitvak gegooid
16:55: De radio 1 verslaggever is blij. Hij begon deactie irritant te vinden

Alle PSV en Sparta fans GEFELICITEERD met het succes van de actie!!!

17:25: Ook op ww.psv.nl werd verslag gedaan van de actie:

15 januari 2006 17:25

PSV speelt in Rotterdam de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, tegenstander is Sparta. Voor rust werd niet gescoord, PSV zal de tweede helft met tien man verder moeten na een rode kaart voor Lamey.

PSV Supportersactie
Supporters van Sparta en PSV voerden deze middag actie tegen de play-offs en de invoering een pasfotoregistratie. Duizenden fluitjes zorgden voor een irritant kabaal en het stadion hing volspandoeken. Scheidsrechter Wegereef die volledig van de actie op de hoogte was, kon deze toch niet waarderen en liet al na twee minuten de standspeaker omroepen het fluiten staken. Hieraan werd geen gehoor gegeven, de wedstrijd kon echter vervolgd worden zonder onderbreking.

Laatst bijgewerkt : 15 jan 2006 - 18:26