Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV wint nipt van Heracles

PSV wint nipt van Heracles

Farfàn brengt weer de beslissing in slopend duel

12 feb 2006 - Door: ES
Jefferson Farfán

Aan het begin van dit seizoen ontmoette PSV de toen nog kersverse promovendus, SC Heracles, tijdens een uitduel in Almelo. Tegen alle verwachtingen in eindigde die wedstrijd in een gelijkspel. Een klein halfjaar later ontmoetten de beide ploegen elkaar weer, dit keer in het Philips Stadion. Weer kwam een veel beter PSV moeizaam tot scoren, maar door een doelpunt van Farfàn behaalde het team van Hiddink nu wel de volle mep aan punten.

Het doelpunt ontstond uit een rechtstreeks benutte vrije trap. Farfàn krulde de bal hard in de linker bovenhoek. Met deze treffer rukt Farfàn aardig op in het klassement van topscorers. Het goudhaantje van PSV staat nu op 15 treffers: topscorer Arveladze (AZ) heeft er 20.

Die ene treffer viel een kwartier voor tijd. Meer doelpunten vielen er niet. PSV was weliswaar voortdurend in de aanval, maar wist amper kansen te creëren. Dat was de verdienste van Heracles-coach Peter Bosz, die zijn ploeg wekelijks uitstekend organiseert. Aan het doelpuntensaldo werd dus niet gewerkt, wel aan het puntensaldo. Zodoende staat PSV stevig bovenaan.

Laatst bijgewerkt : 19 feb 2006 - 14:36