Matig PSV te sterk voor VVV

Limburgers bieden PSV aardig partij

21 okt 2007 - Door: HK
Bakkal

Een matig acterend PSV heeft gisteren drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VVV. Wel moest doelman Gomes zijn tweede tegentreffer incasseren: 3-1.

Hoewel PSV gedurende vrijwel de gehele wedstrijd een veldoverwicht had, was het spel van de regerend landskampioen duidelijk ondermaats. De verdediging van VVV hield zonder al te veel problemen stand tegen het bij vlagen ongeconcentreerd spelende PSV. En alcounterend deelden de Limburgers zo nu en dan enkele aardige speldenprikjes uit. PSV, dat aantrad met Dirk Marcellis als vervanger van Eric Addo, speelde met de 3 aanvallers Lazovic, Koevermans en Perez, aangevuld met Bakkal en Aissati als 2 aanvallend ingestelde middenvelders. De balans was daardoor zoek en meer dan eens wist VVV dan ook het middenveld van PSV over te steken. Toch was het PSV dat de score wist te openen. Marcellis verstuurde een prachtige diepe bal in de loop van Bakkal. De Marokkaan weet -net als Mark van Bommel- prima de momenten te kiezen waarop hij diep moet gaan. Hij bereikte de bal een fractie eerder dan doelman Wintjens en scoorde beheerst. Het was eigenlijk de eerste echte kans van de thuisploeg. Aan de andere kant kregen Ofrany en Amrabat zeer goede mogelijkheden om PSV pijn te doen.

Koevermans leek vlak na de rust met een fraaie kopbal op aangeven van Lazvic het duel op slot te gooien. Wie verwachtte dat PSV nu de schroom van zich af zou werpen en vervolgens zou gaan werken aan een beter doelsaldo kwam bedrogen uit. Hoewel het duel wel aantrekkelijker was geworden dan voor rust, bleef PSV grossieren in onnodige foutjes en werden te veel persoonlijke duels verloren. Een overtreding van Koeermans een meter of 7 buiten het eigen strafschopgebied leverde de bezoekers een vrije trap op. Invaller El Gaaouiri onfermde zich over dit buitenkansje en krulde de bal zeer fraai achter Gomes. Gelukkig voor PSV verkeerde Koevermans in goeden doen. De spits maakte 10 minuten later zijn fout meer dan goed door op aangeven van invaller Farfan op zeer fraaie wijze het leer beneden in de verre hoek te koppen. Met alweer zijn zesde treffer van dit seizoen besliste 'De Koef' daarmee de wedstrijd. In de slotfase hadden invaller Van der Leegte en Kromkamp VVV nog meer pijn kunnen doen, maar beiden vonden doelman WIntjens op hun weg. Op basis van het vertoonde spel verdiende PSV die treffer ook niet.