Home > Nieuws > PSV wint thuis met 2-0 van Olympique Marseille

PSV wint thuis met 2-0 van Olympique Marseille

22 okt 2008 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Koevermans

PSV doet weer mee in groep D van de Champions League.Een sterk optreden in Eindhoven werd dankzij twee kopballen van Koevermans beloond met een 2-0 zege op Olympique Marseille.

PSV had na de tegenvallende resultaten wat recht te zetten en dat deed het met verve.Aan de hand van de uitblinkende middenvelders Bakkal en Méndez zette de thuisploeg de Fransen vast en crëeerde het kans op kans.Eenmaal voor het doel ging het echter vaak jammerlijk mis.

De eerste kans was voor Wuytens.De Belg liep goed het strafschopgebied in, maar schoot de bal na een voorzet van Bakkal huizenhoog over.Een kunststukje dat hij in de tweede helft zou herhalen.

Bakkal mocht ook een keer voor eigen succes gaan.Hij kapte de laatste man (met wat geluk) uit, maar zag zijn inzet gered worden door de doelman.

Na de rust ging PSV vrolijk verder met aanvallen en schoot Afellay eveneens van dichtbij over.Toen ook een kopbal van Koevermans over werd getikt, dreigde een teleurstellend einde.De lange spits bracht in het slotkwartier evenwel zelf redding.Na een corner van Wuytens kopte Koevermans knap binnen en even later lukte hem dat nog eens.

Na afloop vochten bij de matchwinnaar verscheidene emoties om voorrang."Geluk opluchting, blijdschap...alles.Het recht heeft gezegevierd."