Home > Nieuws > PSV wint thuis met 6-2 van Ajax

PSV wint thuis met 6-2 van Ajax

19 apr 2009 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Méndez

Een dag na de zeperd tegen Vitesse is AZ toch voetbalkampioen van Nederland geworden.Ajax,na het verlies van Twente de enig overgebleven concurrent van AZ, blameerde zich in Eindhoven met een wanvertoning tegen PSV: 6-2.

In de beginfase liet PSV Ajax het spel maken en dat leidde tot een kopbal van Cvitanich en gegrabbel van Isaksson bij een vrije trap van Emanuelson.

Na 20 minuten gaf Ajax de wedstrijd uit handen.Vermeer wist een strafschop van Simons en een pegel van Dzsudzsák nog wel te keren,maar was kansloos bij een nog harder schot van Mendez.Ajax bleef daarna achterin zodanig knoeien dat PSV via Afellay en Amrabat op 3-0 kwam.

Vooral de terugspeelbal waarmee Vertonghen,net daarvoor ingevallen voor de falende Anita,Amrabat liet scoren, was schrijnend.Diezelfde Vertonghen zag vlak voor rust een mislukt schot voor de voeten van Suarez belanden,die de dolende Amsterdammers op 3-1 bracht.

Barstend van het zelfvertrouwen begon PSV aan de tweede helft en via Toivonen en Amrabat werden meteen twee kansen afgedwongen.In de 57ste minuut besliste Culina de wedstrijd met de 4-1,waarna Dzsudzsák met een fraaie vrije trap nog wat extra zout in de Ajax-wonden wreef.

Ajax miste de puf om zich te herpakken. Sulejmani zorgde nog voor 5-2,maar het slotakkoord was weer voor PSV (Bakkal).