Home > Nieuws > PSV weet wederom niet te scoren tegen Ajax

PSV weet wederom niet te scoren tegen Ajax

27 feb 2011

Door Noel van de Laar

EINDHOVEN - PSV heeft ook het thuisduel met Ajax niet weten te scoren en dus ook niet weten te winnen. In een boeiend en open duel waarbij PSV duidelijk de betere ploeg was bleef het 0-0. Mogelijkheden waren er zeker maar keer op keer stond Maarten Stekelenburg, die een formidabele wedstrijd keepte, in de weg. Grootste zorg aan PSV-zijde is de mogelijke schorsing die Ola Toivonen boven het hoofd hangt vanwege een overduidelijke elleboogstoot op Jan Vertonghen.
Vandaag stond de wedstrijd tegen de Amsterdammers op het programma. Voor supporters e meestbeladen wedstrijd van het seizoen. Ajax speelde zonder Andre Ooijer en bij PSV zat Otman Bakkal zelfs niet eens p de bank. Bakkal is natuurlijk een jongen van de club en die zou je goed kunnen gebruiken in een wedstrijd als deze.

PSV begon de wedstrijd met het mes tussen de tanden met goed aanvallend voetbal. Ajax kwam er zelden tot niet aan te pas. Toch kwam de eerste gele kaart op naam van Jan Vertonghen. Nadat hij eerder al bij een vrije trap van Eriksen Marcelo een stomp in zijn maag gaf, kreeg hij vijf minuten later alsnog geel na een overtreding op Dzsudzsák. Hoewel PSV het betere van het spel had waren de grotere kansen voor de bezoekers. Eriksen haalde uit na een uitstekende individuele actie maar Isaksson bracht redding. Toch was PSV ook een aantal keer dichtbij een doelpunt in de persoon van Balázs Dzsudzsák die een aantal keer goed uithaalde. Zijn eerste poging ging net naast en de tweede werd nog getoucheerd door Stekelenburg. Al constateerde de scheidsrechter anders want Braamhaar besloot Ajax een doeltrap te geven.

Nadat PSV eerder dit seizoen al gelijkspeelde in Amsterdam met 0-0, gingen we ook in Eindhoven met diezelfde stand rusten. PSV was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft, had het meeste balbezit en de meeste kansen, maar Ajax kwam er af en toe heel gevaarlijk uit door middel van een counter. Dit leverde echter voor beide ploegen geen doelpunten op wat dus zorgde voor de brilstand bij rust.

Het waren de bezoekers die wat beter uit de kleedkamer leken gekomen. Toch was de beste kans in de openingsfase van de tweede helft voor PSV. Manolev stormde op, speelde de bal naar Berg en laatstgenoemde besloot uit te halen. Bal krulde richting de kruising maar het schot ging net over het doel van Stekelenburg.

Met nog ruim een half uur te spelen is er een incident met Toivonen wederom in de hoofdrol. Na een corner vanaf rechts van Dzsudzsák gaat Toivonen het kopduel aan bij de eerste paal met Jan Vertonghen. Op de televisiebeelden was duidelijk te zien dat Toivonen een elleboogstoot uitdeelde aan de Ajacied. Dit zal dan ook nog wel een staartje krijgen. De kans op de openingstreffer kwam voor PSV in de zeventigste minuut. Manolev stormde de zestien in, kon voorgeven op Berg maar de bal belandde in een kluw Ajacieden. Die verdedigden echter niet goed uit waarna Dzsudzsák uit kon halen. Dat schot pakte Stekelenburg nog, maar niet klemvast. In de rebound was het Berg die de bal ruim naast het doel schoot. De kansen waren duidelijk voor PSV en het wachten was dan ook op een doelpunt.

Met nog een paar minuten voetballen was de allergrootste mogelijkheid van de wedstrijd wederom voor PSV. Wederom is het de erg sterk spelende Stanislav Manolev die mee opkomt, aflegt op Zeefuik. Zeefuik draait, haalt hard uit maar Stekelenburg redde Ajax op miraculeuze wijze. Vier minuten later is het Dzsudzsák die vrij kan uithalen in de zestien. Schot werd geblokt en verwerkt tot een corner die eenvoudig weggewerkt werd door de Amsterdamse defensie.

Ajax mag zichzelf in de handen knijpen dat het een puntje meeneemt uit Eindhoven. Totaal onverdiend gelijkspel voor de Amsterdammers maar zoals wel vaker dit seizoen wist PSV het overwicht niet om te zetten in een duidelijk verschil in doelpunten. Zo eindigde het onderlinge duel voor de tweede keer dit seizoen in een doelpuntloos gelijkspel, maar waren het wel twee hele leuke en open wedstrijden. Een gelijkspel was voor PSV ook geen slecht resultaat want Twente verloor drie punten in Alkmaar en zette zo de Tukkers op drie punten terwijl het Ajax op vijf punten hield.