Home > Nieuws > PSV bekert verder na eenvoudige overwinning op FC Lisse

PSV bekert verder na eenvoudige overwinning op FC Lisse

26 okt 2011
Strootman

EINDHOVEN – PSV heeft na een moeizame eerste helft toch redelijk eenvoudig weten te winnen van de amateurs van FC Lisse. Na een 0-0 ruststand werd er in de tweede helft afgerekend met de defensief ingestelde ploeg van Misha Salden. Alle goals vielen in de tweede helft en de eindstand werd uiteindelijk 3-0. Doelpunten kwamen op naam van Manolev, Labyad en Mertens.

Door: Noël van de Laar

Voor PSV stond er vandaag een verplicht nummertje op het programma. Tussen de zware uitwedstrijden tegen Vitesse en FC Twente wachtte vandaag de thuiswedstrijd tegen de amateurs van FC Lisse voor de KNVB-beker. Normaal gesproken zou dit geen problemen op mogen leveren. Dat duidt ook de opstelling die Fred Rutten vandaag hanteerde aan. Zo werden Isaksson, Bouma, Matavz, Mertens, Labyad rust gegund en werd er een plaats in de basiself gecreëerd voor Sinouh, Ibrahim, Ojo, Locadia en de debutant van afgelopen zondag Jetro Willems. Bij de afwezigheid van Ola Toivonen werd de aanvoerdersband vandaag toegewezen aan Kevin Strootman.

Daar waar de meerderheid van de PSV-supporters een 6-0 overwinning voor PSV voorspelden begon de openingsfase erg moeizaam. In de eerste tien minuten werd slechts een mogelijkheid gecreëerd en bij dat schot van Wijnaldum hoefde doelman De Vries niet eens in actie te komen. Het wedstrijdbeeld bleef eigenlijk de gehele eerste helft hetzelfde. PSV poogde aan te vallen en Lisse bleef met elf man achter de bal en loerde op een sporadische counter. Na een half uur spelen was er dan ook nog altijd niet gescoord, tot onvrede bij het publiek dat het stilzwijgend aankeek. PSV kreeg namelijk in de eerste dertig minuten nauwelijks kansen en de kansen die ze kregen kwamen voort uit dode spelmomenten. Sterker nog, met de defensieve speelwijze van de bezoekers bleef de brilstand gehandhaafd tot aan de rust.

Beide ploegen begonnen met een wijziging aan de tweede helft. Sergio Ommel bleef bij de bezoekers achter in de kleedkamer en werd vervangen door Bas Ent. Bij PSV werd Zakaria Labyad een invalbeurt gegund en dat ging ten koste van Georginio Wijnaldum. Na de rust leek er weinig veranderd te zijn aan het spelbeeld. Een individuele actie van invaller Labyad brak uiteindelijk de ban. Hij snelde langs Weeber over de linkerflank en had vervolgens de afspeelmogelijkheden voor het uitkiezen. Hij koos uiteindelijk voor de meegekomen Manolev die de bal onberispelijk hard in het plafond van het doel schoot. Zodoende was de ban gebroken en kon PSV de score uitbouwen. Zeker op het moment dat de topscorer Dries Mertens ook nog een half uur mee mocht doen.

De aangever van de 1-0 was tien minuten later zelf verantwoordelijk voor de 2-0. Na een steekballetje van Kevin Strootman kon Labyad de bal eenvoudig in het doel tikken. Nog geen drie minuten later is het de beurt aan de andere invaller die in een keer vrij voor het doel werd gezet. Ook voor hem was het een koud kunstje de bal in het doel te prikken nadat hij eerst de keeper op zijn weg passeerde en vervolgens het leer in het lege doel mikte.

Met nog een kwartier op de klok mocht ook Kevin Strootman naar de kant. Hij schoof de aanvoerdersband om de arm van Marcelo en zijn plaats op het veld werd ingenomen door Marcel Ritzmaier. Diezelfde Ritzmaier was met zijn eerste balcontact in zijn debuut meteen dichtbij een doelpunt. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien maar zijn schot spatte uiteen op de kruising van het doel. Beide ploegen wisten daarna niet meer te scoren waardoor PSV met een eenvoudige 3-0 overwinning doorbekert. Zaterdag wacht FC Twente voor de competitiekraker in de Grolsch Veste. Dan zal PSV weer in de vertrouwde opstelling starten.